Ana Av. Ranete a scris:
Buna ziua,
Este recomandat sa ajungeti la o intelegere cu ambele vecine (de la et. 3 ai et. 4) si sa va recuperati banii dati pentru reparatii.
Pastrati poze, filmulete, matori (alti vecini, rude, prieteni care v-au vizitat apartamentul in acea perioada) din care sa rezulte pagubele duferite de dvs.
Mai apoi, cereti sprijinul Asociatiei de Proprietari sau al administratorului - daca este un viciu ori o defectiune a instalatiilor intregului bloc, atunci valoarea despagubirilor ar putea fi impartita intre toti locatarii.
Oricum, pastrati legatura cu avocatul dvs. pentru mai multe detalii care vor aparea pe parcurs.
Deocamdata nu am cheltuit decat acei 300 RON pentru situatia din bucatarie. Pentru paguba din baie si bucatarie nu am dat deocamdata nici un ban, pentru ca in aceasta perioada nici nu am bani.
Nu e vorba de vreun viciu sau defectiune a instalatiilor intregului bloc, doar de o teava care s-a fisurat si pe care vecina de la etajul 3 a refuzat cu incapatanare sa o repare, insistand ca nu se poate dovedi ca problema (inundatia la mine) e de la ea. Din cauza asta mi s-a facut baia in ultimul hal, si pana nu am facut acea plangere la administratorul asociatiei, vecina nu i-a permis instalatorului sa intre in locuinta la ea si sa repare. Desi instalatorul i-a spus ca eu planuiesc s-o dau in judecata daca refuza sa il lase sa repare la ea. Si cand in sfarsit a reparat, s-a vazut clar ca teava EI era fisurata, deci in mod clar DE LA EA a fost problema de la bun inceput.
Am si poze si un filmulet pe telefon care prezinta pagubele suferite de mine, si mai pot face si alte poze/filme daca e necesar.
Nu exista vreo lege care sa reglementeze astfel de situatii? Fiindca in regulamentul asociatiei scrie clar ca daca vreun locatar cauzeaza pagube/prejudicii altui locatar, este obligat la plata daunelor, adica despagubiri. Dar nu stiu daca acel text din regulamentul asociatiei de proprietari este o lege oficiala sau nu.
Eu personal chiar consider ca nu ma pot intelege cu vecinele, in special cu cea de la etajul 3, dat fiind comportamentul ei de pana acum si atitudinea sa generala. Luati drept exemplu situatia de ieri: in loc sa fie preocupata de pagubele pe care mi le-a produs ea mie cand mi-a inundat baia, ea era preocupata sa-l ameninte pe instalator ca il da in judecata daca nu-i inapoiaza banii pe care el (instalatorul) i-a cerut ei atunci cand i-a reparat in baie ca sa opreasca inundatia la mine. Din punctul meu de vedere, asta spune tot despre ea si despre cinstea ei. Si apropo, cand am avut prima inundatie (cea din bucatarie) am discutat cu ea la telefon si ea n-a facut decat sa zbiere si sa ma ia la rost, spunandu-mi "si ce-o sa faci daca nu repar, o sa chemi politia?", drept urmare eu a doua zi m-am dus direct la politie sa ma plang, insa mi-au spus ca asta nu e de competenta lor, intrucat e caz civil, nu penal, si ca e mai bine sa contactez un avocat, ca ei (politia) nu se baga in asa ceva.
Ce pot sa fac conform legii? Nu o pot da in judecata, legal vorbind, pe vecina de la etajul 3? Fiindca eu chiar vreau sa fac asta.