Am un vecin care de cateva luni de zile are ceva probleme cu mine din motive pe care doar el le stie. De fiecare data cand ma vede - cu exceptia cazului cand exista martori - ma injura si ma ameninta, utilizand expresii gen "Bata-te D-zeu! Te bag la Gherla!" plus expresii injurioase in limba maghiara. E posibil ca totul sa provina de la o seara in care urla la el pe coridor iar eu treceam pe acolo si l-am rugat in soapta sa nu mai strige deoarece il aud vecinii, iar el s-a infuriat si mai rau, m-a luat la rost ca de ce o salut pe mama lui si pe el nu, apoi a inceput cu amenintarile lui preferate - cea cu Gherla. Exista o femeie in blocul meu care cred ca e mama lui, o batrana de peste 80 de ani, dar care inca se tine bine, insa nici ea nu ma mai saluta de cand cu intamplarea din acea seara.
De atunci incoace, de fiecare data cand nu sunt martori, se comporta cu mine dupa cum am descris mai sus. De fiecare data cand trec pe aleea din fata blocului si el e la geam, il aud cum ma injura in limba maghiara. Am impresia ca e un isteric care cerseste atentie, altfel de ce mi-ar fi reprosat ca de ce nu-l salut? Mentionez ca nimeni nu ne-a facut cunostinta, nu stiu nici macar cum il cheama, si ca de-a lungul timpului l-am vazut de mai multe ori vorbind singur pe strada, deci cred ca are probleme psihice. E un batran destul de prapadit ca aspect fizic, insa cu gura mare si cu boala pe mine.
In plus, in aceasta seara am observat ca cineva mi-a scuipat usa. Nu am nici o dovada ca el ar fi fost, insa mi-e greu sa suspectez pe altcineva, deoarece nu am deloc dusmani in blocul in care locuiesc.
Ce credeti ca ar trebui sa fac? Scuipatul usii reprezinta o infractiune pentru care pot suna la politie chiar daca nu am nici o dovada referitoare la faptas? Iar in privinta amenintarilor si provocarilor sale cum ar trebui sa procedez?
Puteti suna la politie pentru problema cu scuipatul usii numai in situatia in care detineti probe indubitabile care sa demonstreze autorul
Pentru amenintari-daca detineti probe rezonabile aveti dreptul legal sa sesizati oficial politia teritoriala
Injurii si amenintare
abrassu
Am avut un conflict cu o vecina de scara,am injurat putin si i-am zis sa se fereasca de mine,atat,ea a vorbit cu vecina ei de palier sa-i fie martora,cu toate ... (vezi toată discuția)