avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Injuri-amenintari la telefon
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Injuri-amenintari la telefon

Buna, Sunt in curs de divort cu sotul (avem un copil de 5 ani), motivele divortului fiind consumul de alcool, abuzuri verbale cat si fizice ( fara certificat medico-legal), problema sta in felul urmator decand am inaintat divortul sotul meu, suna intruna, aducandu-mi injuri si amenintari atat mie cat si familie mele, s-a intamplat in numarate ori sa sune pe telefonul fix(acest telefon aflandu-se in camera fratelui meu) la ore tarzii cum ar fi 00:00-03:00 noaptea procedand la fel la adresa fratelui + de asta a trimis protectia copilului cum, ca eu, si fratele meu am maltrata copilul,evident cei in masura si-au dat seama ca sunt doar niste minciuni. Eu am facut o plangere la politie avand niste conversatii inregistrate, dar pe care cei de la politie mi-au zis ca nu le pot folosi, iar in caz ca el nu trece la fapte politia nu poate sa faca nimic :( cu toate aceste am fost chemati amindoi la politie unde am dat amindoi niste declaratii, a 2 zi dupa cele intamplate s-a dus la comandatul sectiei in audienta spunand ca a fost amenintat sa deie acea declaratie (in care recunostea anumite fapte si promitea ca nu se vor mai repeta).Totul a fost in zadar... De asemenea prima infatisare s-a terminat in care judecatorul m-a ,,sfatuit" verbal sa ii raspund sotului la telefon pentru a se putea informa de copil, ... cam asta ar fi povestea spusa in cateva randuri,acum rugamintea mea ce as putea face pentru ami ,,calma sotul". Orice sfat bineinteles legal :) este binevenit. Deasemenea tin sa precizez martori nu am, doar pe cei din familie(mama+ fratele)+ inregistrarile.
Multumesc si o seara buna.
Cel mai recent răspuns: Ionela313 , utilizator 22:50, 24 August 2011
Amenintarea, este prevazuta de art.193 alin.1 Cod penal. Mi-e greu sa cred ca in asemenea conditii, si cu asemenea dovezi nu a fost macar amendat fostul dv sot.
OK, cum am relatat si mai sus politia mi-a zis ca nu poate face nimic pina nu trece la fapte. Eu imi aud tot felul de injuri, iar amenintarile sunt adresate in totalitate fratelui de genu 2min il injura terminad cu alta injuratura iar la final spunand las ca te prind-(sau< il prind> cand vbeste cu mine) si iti arat eu tie sau te bat pina te bip pe tine. iar acum in ultimul timp decand stie ca este in registrat amenintarile fiind mai subtile ,,las ca te machiez eu pe tine " bine-inteles acompaniate de injuraturi. De la politie am primit prin posta cum ca acuzele mele nu se pot dovedi (cum am mai zis am doar inregistrarile nimic mai mult, care nu vor sau nu pot sa le ia in calcul) intradevar fratele meu nu a ajuns la politie, dar daca inregistrarile nu se pot lua in calcul iar plangerea mea dupa cum am primit raspunul de la politie nu rezolva nimic ce se poate face?.tin sa precizez ca inregistrarile apelurilor de pe tel. fix sunt facute cu ajutorul tel. mobil.. Intrebarile mele fiind urmatoarele ar mai trebui sa insist la politie ? sau cu ajutorul acestor inregistrari pot sa-l dau in judecata, ma pot folosi de ele ? In una dintre inregistrari chiar i-am pus la cunostinta ca, convorbirea este inregistrata. ; Pentru injuri nu ii pot face nimic? M-am gandit cand mai suna sa sun si eu la 112 sa auda si dumnealor injurile si sau amenintarile , rezolv ceva cu asta ?Va rog orice ajutor/sfat este bine venit ! Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor ! atac2211 atac2211 Bunaziua. Sunt divortat si recasatorit, dar am o problema. Fosta sotie suna mereu la actualul domiciliu, adresand injurii si vb urate atat mie cat si actualei ... (vezi toată discuția)
Stopare amenintari Emil27 Emil27 Buna ziua, Sunt in divort cu sotia mea, am incercat sa rezolvam divortul prin mediere, dar nu cred ca vom reusi (am explicat aici situatia in alta intrebare), ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru jigniri si amenintari ContSters81546 ContSters81546 As dori sa stiu daca si unde pot depune o plangere impotriva amantei sotului (in prezent fost sot), am converastii salvate in e-mail in care aceasta m-a ... (vezi toată discuția)