avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii si amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii si amenintare

Am avut un conflict cu o vecina de scara,am injurat putin si i-am zis sa se fereasca de mine,atat,ea a vorbit cu vecina ei de palier sa-i fie martora,cu toate ca nu era nimeni pe palier decat eu si ea,poate sa auzit in bloc dar nu a iesit nimeni,ce as putea sa patesc in cazul asta,am inteles ca amenda dar daca ma da in judecata ce patesc,iar amenda de ce sa o iau cand martora vecinei in paranteza spun ca e martor mincinos nu a fost nimeni de fata,probabil ca zilele astea o sa fiu chemat la sectia de politie unde apartin,ajutati-ma cu un sfat,va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 21:59, 15 Decembrie 2011
E suficient sa auzi injuriile si sa te uiti pe vizorul usii; si in bloc, fiti sigur ca au auzit toti cei care erau acasa, dar in situatii din astea toti stau si pandesc la usa.
Nu puteti demonstra ca e martor mincinos vecina.
Mai mult, in justitie sunt admsi si martori indirecti-adica nu au fost de fata, dar victima le-a relatat.....
Nu aveti decat solutia sa sustineti ca nu a-ti injurat-o , ci doar a-ti avut o mica descarcare nervoasa si sa aduceti si dumneavoastra niste martori care sa va sustina,poate de acolo din bloc sau ca erau la dumneavoastra in vizita,etc......
Cu privire la martori vecina poate fi martor si nu este neaparat mincinoasa, poate sa fi auzit sau sa-i fi povestit chiar ea.
La Politie daca sunteti chemati va trebui sa dati o declaratie
Daca doar ati insultat-o "putin" sau mai mult....nu ati comis nici o infractiune, dar vecina va poate chema in judecata pe cale civila si sa va ceara despagubiri morale....ma indoiesc ca va vrea sa faca acest lucru, in plus trebuie sa si probeze insulta.
Daca ati amenintat-o atunci poate depune plangere penala, insa expresia "sa te feresti de mine" nu este neaparat o amenintare, poate fi interpretata in mai multe sensuri.
Codul penal spune ca amenintarea este infractiune atunci cand victimei i se induce o stare de neliniste pt viata lui, a familiei sau a bunurilor sale, cand are temeri ca i se va intampla ceva grav in urma amenintarilor si nu-si poate continua activitatile zilnice in siguranta, etc.
Ar fi bine sa va ganditi exact la ceea ce i-ati spus.
Daca veti fi chemat pentru declaratii, ar fi recomandabil sa fiti insotit de un avocat.
Dupa parerea mea nu va fi nici un dosar penal, daca cele relatate au fost doar in aceasta forma "light", insa pe viitor mare atentie cu vorbele pe care le spuneti chiar si la nervi, va pot face probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a intocmit dosar penal dintr-o copilarie amplificata de minciuna Corina G. Corina G. Privesc linistit un meci de fotbal la un bar,beau un suc,ma suna sotia:Sar in masina,imi iau sotia uda leoarca,bat la usa vecinei;ea deschide,intreb omeneste ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin ralu02 ralu02 Buna seara, am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand de un model de plangere penala pentru injurii, insulta si alte cuvinte jignitoare pe care mi le-a ... (vezi toată discuția)
Acuzat de marturie mincinoasa johnyk johnyk am si eu o problema ,intr-o seara pe strada mea un grup de scandalagii au fost sactionati cu amenda pentru injurii la adresa mea ,problema este ca au fost ... (vezi toată discuția)