am si eu o problema ,intr-o seara pe strada mea un grup de scandalagii au fost sactionati cu amenda pentru injurii la adresa mea ,problema este ca au fost sactionati mai tarziu cu cateva zile pentru ca echipajul de politie venit la fata locului nu i-au mai gasit pe scandalagii ei diparand rapid dupa strada ,problema e ca unul din scandalagii nu a fost incantat de amenda si ma acuza de marturie mincinoasa ca el nu ar fi injurat doar a asistat privind ,mentionez ca el se afla in acel grup,ce se poate intampla daca el va depune o plangere an acest context amenintandu-ma ca a gasit si ceva martori care il sustin ca el nu a injurat din acel grup.va multumesc anticipat!
Daca i s-a dat amenda pentru insulta, este normal sa o conteste deoarece insulta si calomnia nu mai sunt infractiuni, asadar nu poate fi nimeni amendat.Daca sunteti insultat, singura posibilitate sa va faceti dreptate este chemarea in judecata pe cale civila, unde puteti cere despagubiri daca si probati acest lucru..
Este posibil ca acei scandalagii sa fi fost amendati pentru alte fapte, nu pentru insulte.
Daca se face o plangere penala pentru o eventuala marturie mincinoasa si exista martori care sa ateste ca dvs. ati mintit ....posibil sa va alegeti cu o pedeapsa.
daca martori lui "inchipuiti" il sustin care ar fi gravitatea pedepsei tinand cont de faptul ca eu nu am avut nici o problema cu legea? va multumesc ff mult pentru ajutor
Nu aveti calitatea de martor , astfel ca nu aveti cum sa fiti tras la raspundere pentru marturie mincinoasa.Eventual, pentru o denuntare calomnioasa.Dar nu cred nici asta.Dvs .aveti martori? Daca da, cereti-le sa declare cum au stat lucrurile....
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Plingeri mincinoase
Costica33
S-au formulat impotriva mea la politie plingeri mincinoase de catre o grupare infractionala care actioneaza in locul in care domiciliez.
Cum ma pot eu apara ... (vezi toată discuția)