avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plingeri mincinoase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plingeri mincinoase

S-au formulat impotriva mea la politie plingeri mincinoase de catre o grupare infractionala care actioneaza in locul in care domiciliez.
Cum ma pot eu apara in situatia in care martorii mint privind actiunile mele?
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 14:01, 31 Martie 2011
In situatia in care detineti probe temeinice care sa probeze sustinerile dvs,aveti dreptul legal prevazut de art 260 Codul penal de a formula plangere impotriva respectivelor persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa
Pot solicita politiei care ancheteaza termen pentru pregatirea apararii? Acolo la declaratii probabil ca n-o sa am idei prea multe sau bune.
Nu sunteti obligat sa dati nicio declaratie. Daca ati fost chemat la politie, mergeti doar sa luati cunostinta de acuzatiile aduse si nu declarati nimic, urmand sa va pregatiti apararea dupa ce cunoasteti pentru ce sunteti cercetat.
Va multumesc pentru ajutor, va si aplaud pe ambii colegi de forum care mi-au intins o mina de ajutor.
Eu am reclamat niste fufe si astea ma reclama acum pe mine.
Bineinteles ca politia nu e de partea mea, fufele fac de multa vreme ce fac si nu se ia absolut nici o masura impotriva lor, doar pe mine ma cheama mereu la declaratii, in bataie de joc.
Am certitudinea ca vor aduce martori mincinosi si nu stiu cum sa contracarez. Nu e prima data cind incalca legile, sunt plingeri impotriva lor mai vechi si se acopera una pe alta, astea din acest grup, cu scopul de a-si impune legea in cartier.
HORROR!
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Costica33, utilizator
goe_07 a scris:

In situatia in care detineti probe temeinice care sa probeze sustinerile dvs,aveti dreptul legal prevazut de art 260 Codul penal de a formula plangere impotriva respectivelor persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de marturie mincinoasa


Domnule Goe nu este denunt calomnios?

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa andrea_93 andrea_93 Ce se poate intampla daca o persoana este acuzata de viol, iar partea vatamata vrea sa-si retraga plangerea, dosarul se afla inca la politia locala. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)