Privesc linistit un meci de fotbal la un bar,beau un suc,ma suna sotia:Sar in masina,imi iau sotia uda leoarca,bat la usa vecinei;ea deschide,intreb omeneste ce s-a intamplat,vecina sare cu gura si schiteaza ca s-ar infige in sotia mea;ma interpun,sa nu-i pun mana pe sani(VECINEI) o pun mai sus ,aproape de gat,imping si-i spun ca nu e ok ca,de fata cu mine sa vrea sa-mi loveasca sotia;i-i mai zic sa stea in banca ei ca o "mananc".Impingand-o inauntru,pun mana pe cleanta si inchid usa sa nu o mai aud pe nebuna cum boscorodeste.End of story.Simplu si copilaresc,nu?
Nu e asa...eu plec din nou la bar sa vad ce face Poli.Vecina sare in masina altui vecin si se opreste la politie.
A 3-a zi sunt chemat la post sa dau declaratie,mi se spune ca daca vreau pot chema si un avocat pt ca mi s-a intocmit dosar penal pt violare de domiciliu si amenintare.Scumpa mea vecina si-a intarit acuzatiile aducand 2 martori pe care i-a luat nu stiu de unde si cat a dat pe ei,pt ca la eveniment nu a asistat nimeni in afara de sotia,subsemnatul si scumpa vecina.Care imi sunt optiunile,oare?mentionez ca nu am pasit inauntrul locuintei vecinei,iar apa era destinata unei prietene a sotiei cu care statea de vorba sub geamul vecinei(et1).A,vecina a motivat ca a udat-o din greseala stropind florile.....insa nu stiu ce rasa de flori are la fereastra ptr ca sunt din acelea invizibile.....niciodata nu a avut asa ceva.
Poate ma ajutati cu un sfat....MULTUMESC
Cam greu sa dovediti cum au stat defapt lucrurile, in lipsa martorilor. Pana una alta vecina si-a facut rost de 2 martori. Daca ati avea cum sa demonstrati ca acestia sunt martori mincinosi ... totusi, ar trebui sa va angajati un aparator care sa va indrume intocmai ,intrucat cele doua fapte de care sunteti acuzat nu sunt chiar bland pedepsite. Sau ati putea sa incercati impacarea cu vecina si sa o convingeti sa-si retraga plangerea , pentru ca pentru ambele fapte actiunea penala se pune in miscare doar la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Violarea de domiciliu
Art. 192. - Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc
împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le părăsi
la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care fapta se săvârşeşte de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane
împreună, în timpul nopţii sau prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7
ani.
Pentru fapta prevăzută în alin. 1, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a
persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Ameninţarea
Art. 193. - Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Pana a da vreo declaratie la politie ar fi bine fi bine sa consultati un avocat. In primul rand ar fi bine sa ajungeti cumva la pace cu vecina si s-o determinati (pasnic, evident) sa-si retraga plangerea. Un avocat va poate sfatui cum sa faceti acest lucru cat mai legal si cat mai diplomatic.
Puteti sugera vecinei ca o a treia persoana (prietena sotiei) se afla in apropiere si a urmarit toata intamplarea, puteti dovedi ca vecina a aruncat cu apa pe sotie (flori pe pervaz in luna noiembrie nu prea cred sa mai existe - invizibile sau nu tot nu rezista la ger - ca sa nu mai spun ca nu se uda noaptea orice ar fi - presupun ca meciurile sunt noaptea) iar martorii pot fi usor prinsi cu minciuna (le cereti sa va descrie, cum erati imbracati, cum s-au petrecut faptele - declaratiile trebuie sa fie identice si sa sustina ceea ce spune vecina... ori, atunci cand oamenii se grabesc sa dea cat mai multe detalii pentru a fi mai credibili in mod sigur o dau in sant).
Oricum ar fi bine sa consultati un avocat pentru ca este pacat ca dintr-o copilarie sa ajungeti pe treptele tribunalului.
Da, angajati-va un avocat.
Depinde si de declaratii foarte mult.
Martorii daca nu au fost de fata risca sa comita o infractiune daca spun ca au fost de fata.
Vedeti sa nu spuna ca au vazut pe vizor ceva.
cea mai simpla treaba ar fi sa anihilati martorii. cu o plangere penala impotriva lor pt marturie mincinoasa si speriati de ceva daune sa vedeti um vorda inapoi.
Pe langa plangerea pentru marturie mincinoasa impotriva celor doi, mai puteti face dvs o plangere pentru amenintare impotriva vecinei, plangere ce urmeaza a se conexa la dosarul deja format;) In felul asta, complicati putin lucrurile si pentru ea si poate se gandeste mai bine! Nu uitati ca si declaratiile sotiei pot conta si puteti aduce un martor in circumstantiere, mai exact pe partenera de dialog a sotiei.
Cu privire la martori (daca acestia nu au fost audiati inca) puteti cere personal (sau mai bine prin avocat) sa participati la efectuarea oricarui act de urmarire penala, iar in momentul audierii lor, avocatul ar stii ce intrebari sa le puna astfel incat sa reiasa clar ca sunt picati din cer:)!
In plus, daca beneficiati de ajutorul martorului in circumstanitiere care sa arate (printre altele) ca de fapt vecina este "spaima scarii" cu siguranta ca anchetatorii isi vor forma o parere corecta fata de incident! Puteti lua legatura si cu conducerea asociatiei de proprietari si le puteti solicita cateva referinte fata de vecina. Succes!
Violare de domiciliu;
bedeag
va prezint un caz..Sotul se duce la domiciliul nasului lor de familie pentru a-si chema sotia( pe care cu o saptamana inainte a batut-o ) acasa impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Amenintare
dpasztor
Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu
caradis
Buna ziua. Am si eu o intrebare ? Daca posed un imobil de 20 de ani si altcineva intra cu fosta peste mine, am si probe video in acest sens , in afara de ... (vezi toată discuția)