avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu;
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu;

va prezint un caz..Sotul se duce la domiciliul nasului lor de familie pentru a-si chema sotia( pe care cu o saptamana inainte a batut-o ) acasa impreuna cu copilul lor....Nasul cheama politia si spune ca sotul femei si a-l copilului i-a violat domiciliul.Apoi nasul impreuna cu sotia =fina ,deschide dosar penal impotriva sotului femeii si a-l copilului pentru >.>> !1)violare de domiciliu..+2) bataia data sotiei de catre sot( cu o saptamana inainte) + 3)spitalul judetean se constituie parte civila pentru perioada de spitalizare...INTREBARE >>>CE PEDEAPSA VA PRIMII SOTUL(intre timp ;sotia a divortat) PENTRU CELE 3 acuzatii????????
Cel mai recent răspuns: bedeag , utilizator 15:25, 21 Octombrie 2011
VIOLAREA DE DOMICILIU (art. 192 C. pen.)
- "Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinţa, încapere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fara consimţamântul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani.
În cazul în care fapa se savârşeşte de o persoana înarmata, de 2 sau mai multe persoane împreuna, în timpul nopţii sau prin folosire de calitaţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
Pentru fapta prevazuta în alin. 1 acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala. "

Vătămarea corporală (Art. 181)
Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Fapta prevăzută la alin. 1 săvârşită asupra membrilor familiei se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Cea de-a treia problema nu este penala, ci este o pretentie ridicata de Spital pentru recuperarea cheltuielilor de spitalizare de la cel care a provocat leziunile.

In concluzie, finului (sotului) bataus ii trebuie un avocat bun.
BONUS IN ACEST CAZ sotia batuta ESTE SI AVOCATA!!!!! ha ha
o sa ia opedeapsa frumusica.faptul ca e avocata,nu stiu cat de multo sa o ajute
Uhhh , martori are? probe?
logic ca au martori.vecini,rudele din locuinta..etc..usa probabil fortata.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu si vatamare corporala liliana alba liliana alba Pentru o violare de domiciliu, mai exact a avut loc o bataie pe drumul public din comuna care s-a continuat pe un teren neimprejmuit,prietenul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua . am fost victima unei vatamari corporale grave.mam despartit de fostul meu iubit care ma hartuit ma urmarit iar ieri ma prins pe o terasa si acolo ... (vezi toată discuția)