Buna seara, am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand de un model de plangere penala pentru injurii, insulta si alte cuvinte jignitoare pe care mi le-a adresat un vecin. Mentionez ca am 3 martori care au vazut acest lucru, eu lasandu-l in pace nu ripostand de niciun fel nici verbal si nici fizic, dar aceasta situatie a ajuns la extrem avand in vedere ca acest vecin nu de putine ori a procedat la fel aducand cuvinte jignitoare si fata de ceilalti vecini din bloc fapt ptr care nu are cu niciunul relatii de sociale.
Mergeti la politie si depuneti plangere, relatati ce s-a intamplat si mentionati si martorii.Ei vor fi chemati si audiati la politie ca si partea adversa dealtfel.
Astfel cum a aratat distinsa d-na avocat Mihai,infractiunea de insulta a fost dezincriminata.
Aveti posibilitatea ca pe calea unei actiuni civile in pretentii sa solicitati daune de la cel care v-a insultat.
Aciunea civila o veti timbra la valoarea pretentiilor emise si este necesar sa o dovediti cu acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege.