avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme cu un vecin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme cu un vecin

Buna seara, am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand de un model de plangere penala pentru injurii, insulta si alte cuvinte jignitoare pe care mi le-a adresat un vecin. Mentionez ca am 3 martori care au vazut acest lucru, eu lasandu-l in pace nu ripostand de niciun fel nici verbal si nici fizic, dar aceasta situatie a ajuns la extrem avand in vedere ca acest vecin nu de putine ori a procedat la fel aducand cuvinte jignitoare si fata de ceilalti vecini din bloc fapt ptr care nu are cu niciunul relatii de sociale.

va multumesc anticipat,:(
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:40, 17 Ianuarie 2011
Mergeti la politie si depuneti plangere, relatati ce s-a intamplat si mentionati si martorii.Ei vor fi chemati si audiati la politie ca si partea adversa dealtfel.
In penal nu mai este incriminata insulta. Incercati in civil.
macar o sa-i dea o amneda chiar daca nu o sa-l condamne pe penal.
succes
Astfel cum a aratat distinsa d-na avocat Mihai,infractiunea de insulta a fost dezincriminata.
Aveti posibilitatea ca pe calea unei actiuni civile in pretentii sa solicitati daune de la cel care v-a insultat.
Aciunea civila o veti timbra la valoarea pretentiilor emise si este necesar sa o dovediti cu acte,interogatoriu,martori,alte probe acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pretentii morale kuky666 kuky666 buna ziua, daca fac o plangere penala impotriva unui agent de politie de la rutiera care m-a umilit pot sa am pretentii materiale morale? (vezi toată discuția)
Probleme cu o persoana "nebuna" dupa comportamentul afisat aleena79 aleena79 sunt amenintata,urmarita eu si familia mea, insultata, jignita, calomniata, mi-a urmarit copilul si a fost lasata la el in clasa,de o doamna educatoare care ... (vezi toată discuția)
Calomnie. amenintare Ramona1982 Ramona1982 o doamna are fetita la aceeasi gradinita cu nepotica mea. doamna o ameninta pe mama fetitei (cumnata mea )ii vorbeste urat, ii face poze in locuri publice, o ... (vezi toată discuția)