avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Injurii calomnioase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Injurii calomnioase

Buna ziua.As dorii sa stiu ce as putea face cu situatia aceasta.

Am cumparat acum cateva zile un loc de parcare peste strada de blocul meu si initial acolo parca un alt vecin dar fara sa aiba locul luat . Acum eu in ziua in are am luat actele de la primarie care dovedesc ca din ziua respectiva locul este al meu m am intalnit cu vecinul respectiv in momentul cand imi parcam masina la care el imi spune " Ai parcat pe locul meu ! " , iar eu i am raspuns frumos spunandu i ca locul este platit de mine la primarie si nu are cum sa fie al lui in momentul in care a auzit a zis sa nu indraznesc sa mai parchez acolo ca imi v-a sparge cauciucurile la masina , iar eu am plecat acasa fara sa i mai zic ceva. Speriata fiind am mers la politie sa depun o plangere ca m a amenintat si in caz ca mi se intampla ceva la masina sau mie sa se demareze o ancheta .
Tot in aceeasi zi pe la ora 18 cand am ajuns acasa masina vecinului bineinteles pe locul meu merg la asociatie sa ma interesez unde sta exact pentru ca el mentionez sta exact in blocul de langa parcare , iar eu peste strada . Am urcat la el impreuna cu prietenul meu si i am spus frumos sa coboare sa si mute masina ca sa nu sun la Politia Local pentru a i ridica masina , dar a inceput sa tipe sa vorbeasca urat sa ne faca nesimtiti si multe alte injurii . Am plecat la masina am sunat la cei de la politie dar intre timp a coborat si a luat masina si a mutat-o. Dupa ce noi ne am dat jos din masina s-a dat si el a inceput bineinteles sa ne injure si sa ne ameninte , dupa care m-a scuuipat de doua ori mentionez ca in tot acest timp sotia lui era pe geam injurand la fel ca el .
Dupa acest incident am mers din nou la politie pentru a depune o alta plangere ,dar ni s-a spus sa asteptam sa ne sune un agent de la prima plangere si atunci sa declaram si ce s-a intamplat pe seara .
Tin sa va spun ca el s-a mai certat si cu alti vecini pentru aceleasi chestii .

As vrea sa stiu ce as putea sa fac in caz ca politia v-a intarzia cu ancheta ,iar el va continua cu astea sau s-ar ajunge si la chestii mai urate.
Cel mai recent răspuns: ContSters273946 , utilizator 17:42, 7 Decembrie 2012
1-Ati cumparat sau ati concesionat ,deoarece sunt 2 situatii distincte ?
2-Daca detineti probe temeinice si martori formulati plangere la politie
Nu stiu exact daca e cumparat sau concesionat.Ideea e ca eu platesc pentru el la primarie.
Ce fel de probe trebuie sa am?Il am ca martor doar pe prietenul meu in momentul care ma scuipat,amenintat,injurat etc.
Este destul de neplăcut ceea ce vi s-a întâmplat, dar nu cred că pentru aceste fapte se va începe urmărirea penală , ar putea primi, cel mult , o amendă administrativă.
Eu vă sfătuiesc să încercaţi şi calea amiabilă, deoarece , până la urmă, problema locurilor de parcare este una generală, care naşte multe dispute.Fiecare trebuie să-şi parcheze maşina undeva, însă, din păcate, locurile sunt extrem de puţine .De aici apar multe neajunsuri , oamenii se ceartă şi chiar ajung la violenţe.Vina este a celor care administrează . Chiar azi îmi povestea cineva că i-a fost ridicată maşina , şi este a nu ştiu câta oară. Fiindcă , dacă o parchează pe locul nu ştiu cui i-o zgârie sau chiar mai rău decât atât, iar dacă o lasă în loc nepermis, i-o ridică şi îl mai şi amendează .
Încercaţi să nu daţi amploare unor asemenea neînţelegeri, acele vorbe urâte aruncate , din partea vecinului, venind şi din supărarea şi stresul cotidian .
ªi încă ceva, cred că puteţi marca locul acela dacă este concesionat , astfel încât pe viitor oamenii să ştie că este rezervat şi să nu mai parcheze acolo.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Eu asta am inercat sa fac de asta am si mers la el la usa sa vorbim frumos sa o mute ca sa nu ma apuc sa sun sa vina sa o ridice , dar omul e " batut in cap " si de o nesimtire rara ! Imi este frica doar ca imi face ceva la masina si nu stiu ce sa fac dupa ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie/plangere pentru amenintare IrinaMarinescu IrinaMarinescu Buna ziua. Va scriu pe a ma lamuri si pe mine cineva cu privire la unele lucruri. De la un timp la locul de munca seara cand plec gasesc biletele de amenintare ... (vezi toată discuția)
Parcare regulamentara sau nu? paul.dragota paul.dragota Salut! Vin si eu cu masina de 4-5 ori pe an la cluj (sunt student) si uneori nu gasesc loc de parcare la strada decat intre blocuri in dreptul la niste garaje ... (vezi toată discuția)
Vechea problema cu locurile de parcare ovello ovello Buna ziua, Pentru inceput vreau sa anunt ca sunt constient ca este posibil sa postez intr-un loc / forum nepotrivit. Totusi, am epuizat absolut toate ... (vezi toată discuția)