ovello a scris:
Eu am mai fost amenintat o data si am depus plangere. Respectivul a primit DOAR un avertisment (deci nu a platit nimic). Acum, daca fac plangere, nu voi face decat sa-l intarat si mai tare si imi va sparge cauciucurile din nou. Desi e posibil sa nici nu-mi fi spart rotile vecinul cu care m-am certat cu 3 zile inainte, ci vecinul pe care l-am reclamat la politie cu 3 luni in urma. Doar ei doi mi-au promis ca "ma rezolva" sau ca imi sparg cauciucurile.
Legat de evenimentul ce mi s-a intamplat zilele trecute, am actionat cum am crezut ca trebuie sa actionez: am chemat politia, au venit, au constatat paguba, am dat declaratie, le-am lasat datele de contact si lista cu suspecti (adica cei doi pomeniti mai sus). Mi-au spus ca vor cerceta cazul, dar sa nu-mi fac mari sperante. Daca nu am dovezi palpabile ca sa pot demonstra cine a fost, degeaba stim cine si in ce imprejurari m-a amenintat.
Ce mi-e mie ciuda: practic nu am nici o scapare: daca parchez pe domeniul public, acesta este deja revendicat (ilegal) de vecinii mai vechi, daca ma incumet sa parchez pe iarba, ma amendeaza primaria, daca vreau sa stric o gradina (sa iau gardul) - culmea, asa cum au facut, de fapt, si cei din blocurile vecine, sunt reclamat la politie / primarie si amendat din nou. Deci orice as face, legal sau ilegal, cineva este deranjat. Oricum as face, ma asteapta pedeaspa: fie ilegala de la vecinii care oricum nu vor fi prinsi de politie, fie de la primarie din cauza ilegalitatilor pe care sunt fortat sa le fac. AIUREA!
avokitten: multumesc pentru interventie; urmatoarea miscare este sa-mi pun alarma, insa nu stiu in ce masura ma voi putea proteja; probabil ca mai rau va fi, alarma mea urmand sa deranjeze iar pe cineva.
Asta e viata (mai ales in Romania)!
Din pacate asta este peste tot in Romania nu numai in Bucuresti. Am locuit acolo o perioada... m-am lecuit si de bucurestenii get-beget care te privesc de parca le furi butelia de pe sarma din balcon! Am avut niste vecini de groaza!! Eram aproape de centru si in bloc aveam vecini cu cate 2 sau 3 masini ca doar de, nu putea si nevasta si baiatul sa meaga nici cu aceeasi masina daramite cu metroul... ocupau toate locurile de parcare fara vreo jena ca noi mai aveam un pic si ne bagam masina in casa sau o lasam la 3 strazi!
Dupa 4!! ani de convietuire in blocul acela am luat o decizie!! M-am mutat in America!!
Stau in Manhattan si, sigur nu o sa credeti, (e ireal) am locul meu de parcare in subsol!!! Il platesc, ce-i drept, 25 de $ pe luna, dar nimeni nu ma bazaie tot timpul de locul lui mostenit din tata in fiu...
Asa ca dl Ovidiu singura metoda este ori sa va mutati ori sa incepeti sa va faceti in abonament permanent la RATB sau la metrou... Aveti dreptate asa e Romania si nu o sa seschimbe nici in 50 de ani!