avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vechea problema cu locurile de parcare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vechea problema cu locurile de parcare

Buna ziua,

Pentru inceput vreau sa anunt ca sunt constient ca este posibil sa postez intr-un loc / forum nepotrivit. Totusi, am epuizat absolut toate caile de rezolvare a problemei care mi-au trecut prin minte si nu am reusit sa rezolv nimic, asa ca apelez si la aceasta potentiala solutie. Imi cer scuze din start pentru eventualul timp pierdut pentru citirea textului ce urmeaza.

Acum doi ani m-am mutat in noua locuinta si de atunci au inceput si problemele mele pe seama locului de parcare. Masinilie sunt multe, iar spatiile unde poate fi parcata masina insuficiente. Asa ca in prima faza parcam masina unde apucam. M-am trezit cu ea zgaraiata, stergatoare ridicate si multe scandaluri. Pentru a evita scandalurile si neplacerile am cautat solutii pentru rezolvarea problemei. Cu greu am gasit un loc de parcare intr-o zona in care acest lucru este interzis (spatiu verde). Din pacate acum cateva luni aceasta zona a intrat in santier si eu a trebuit sa revin la vechiul obicei (de a parca pe unde apucam / unde gaseam loc). Scandalurile si neplacerile au continuat, asa ca am continuat si eu gasirea unor solutii: am sunat un avocat care mi-a spus ca nu am ce face, am sunat la serviciul parcari care mi-au spus ca nu se ocupa, am sunat la politie - nici ei nu se ocupa, am vorbit si cu politia de proximitate, nici ei nu se ocupa, am vorbit la primaria, cu asociatia de locatari, cu seful de scara - nimeni nu se ocupa. Asadar, NIMENI nu se ocupa, dar nu ai voie sa te enervezi ca esti dat in judecata / la politie si esti amendat, nu ai voie sa distrugi o gradina ca sa-ti pui masina acolo ca esti amendat, nu ai voie sa parchezi pe domeniul public ca e deja revendicat de vecinii care locuiesc acolo de 20 de ani, practic NIMENI nu iti ofera nici o scapare: orice solutie ai alege, esti in afara legii de drept sau in afara legii / intelegerii tacite. Asa ca nu poti decat sa speri ca pedeapsa va veni asupra ta mai tarziu. Intr-o zi am avut o idee: sa parchez masina taman in fata scarii unde locuiesc. Si asa am facut. Dupa ce 2-3 luni de zile nu am mai avut scandaluri cu nimeni pe seama acestui loc de parcare, acum vreo 4-5 zile am avut o disputa cu un vecin, disputa la care nedorind sa particip el mi-a replicat "lasa ca te aranjez eu", asa ca ieri dimineata 3 cauciucuri ale masinii le-am gasit taiate. Nu stiu daca e legal / normal, dar firma de asigurari refuza sa ma despagubeasca, desi politia m-a indrumat intr-acolo stiind ca voi fi despagubit. O alta problema: iluminatul public pe aleea unde parchez nu functioneaza, desi stalpii exista si candva a functionat si desi exista deja cel putin o reclamatie ca sa se rezolve si aceasta problema - primaria nu face nimic. Daca ar fi functionat iluminatul in zona sunt convins ca sansele de a se produce incidentul erau mult mai mici (cat timp am parcat in zona iluminata cel mult mi-a fost zgaraiata masina sau ridicat stergatoarele - spartul cauciucurilor e deja prea mult pentru mine). Marea problema e ca politia nu garanteaza (si nici n-ar avea cum) prinderea suspectului si recuperarea prejudiciului, societatea de asigurari refuza sa ma despagubeasca (desi in contract nu am vazut inca nicaieri un paragraf de excluderi - dar am sa merg si personal sa vad ce si cum; am vorbit cu societatea de asigurari doar la telefon), iar eu nu am nici o garantie ca daca azi imi schimb cauciucurile, maine nu le voi gasi iar sparte.

Ce e de facut? Eu chiar nu mai vad nici o solutie si nimeni nu mi-a oferit vreo o solutie.

Multumesc,
Ovidiu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:57, 25 Ianuarie 2020
aveti dreptul, cand veti gasi un spatiu liber.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac in cazul unei amenintari? S.M.C. S.M.C. Buna ziua! Locuiesc in Militari Residence, jud Ilfov, foarte aproape de Metro Militari si dimineata, eu si sotul meu plecam la serviciu si unde mai avem treaba ... (vezi toată discuția)
Masina blocata de un vecin ContSters209690 ContSters209690 buna sera, incerc sa gasesc o solutie la o problema stupida. m-am mutat de 2 ani intr-un bloc, pana aici nimic neobisnuit.In seara aceasta am parcat masina , ... (vezi toată discuția)
Injurii calomnioase ContSters273946 ContSters273946 Buna ziua.As dorii sa stiu ce as putea face cu situatia aceasta. Am cumparat acum cateva zile un loc de parcare peste strada de blocul meu si initial acolo ... (vezi toată discuția)