avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate Victor1967

Activitate Victor1967

BUNA ZIUA!Si eu sunt in aceiasi situatie ca si dv,va rog frumos sa imi spuneti si mie cum ati rezolvat speta.Multumesc frumos,o zi frumoasa!
Răspuns la discuția DREPT DE PREEMPTIUNE
Buna ziua.
Am gasit cumparator pt terenul mai sus mentionat.
Acum urmeaza sa il informez pe preemtor.
Ma puteti ajuta,va rog frumos,cu un model de notificare catre preemtor?
Va multumesc!
Buna ziua. Am detinut o proprietate cu un teren in suprafata de 1000 mp. Am dezmebrat proprietatea in 2 loturi, un lot cu casa de 500 mp si un lot cu teren de 500mp. Am vandut lotul cu casa pe el si la vanzare cumparatorul a cerut drept de preemtiune pentru lotul ramas de 500 mp teren. Dreprul de preemtiune a fost inscris in cartea funciara. am cateva intrebari:
1. Intre timp pentru terenul ramas de 500 mp am primit mai multe oferte de a face schimb imobiliar cu alte imobile in diferite zone din tara. Ramane valabil dreptul de preemtiune in cazul schimbului sau este valabil doar in cazul vanzarii?
2. Daca optez sa inchiriez terenul, dreptul de preemtiune are legatura cu inchirierea?
3. In Codul Civil se specifica ,, titularul dreptului de preemtiune care a respins o oferta de vanzare nu-si mai poate exercita acest drept cu privire la contractul care ia fost propus". Va rog explicati-mi cu ex. daca se poate, la ce se refera acest paragraf.
4. Daca amplasez pe teren una sau mai multe casute modulare transformand lotul respectiv intr-o proprietate cu casa pe ea, mai ramane valabil dreptul de preemtiune? Va multumesc!