avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE PREEMPTIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE PREEMPTIUNE

Buna ziua. Am detinut o proprietate cu un teren in suprafata de 1000 mp. Am dezmebrat proprietatea in 2 loturi, un lot cu casa de 500 mp si un lot cu teren de 500mp. Am vandut lotul cu casa pe el si la vanzare cumparatorul a cerut drept de preemtiune pentru lotul ramas de 500 mp teren. Dreprul de preemtiune a fost inscris in cartea funciara. am cateva intrebari:
1. Intre timp pentru terenul ramas de 500 mp am primit mai multe oferte de a face schimb imobiliar cu alte imobile in diferite zone din tara. Ramane valabil dreptul de preemtiune in cazul schimbului sau este valabil doar in cazul vanzarii?
2. Daca optez sa inchiriez terenul, dreptul de preemtiune are legatura cu inchirierea?
3. In Codul Civil se specifica ,, titularul dreptului de preemtiune care a respins o oferta de vanzare nu-si mai poate exercita acest drept cu privire la contractul care ia fost propus". Va rog explicati-mi cu ex. daca se poate, la ce se refera acest paragraf.
4. Daca amplasez pe teren una sau mai multe casute modulare transformand lotul respectiv intr-o proprietate cu casa pe ea, mai ramane valabil dreptul de preemtiune? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
Victor1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: Victor1967 , utilizator 11:20, 19 Decembrie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua.
Am gasit cumparator pt terenul mai sus mentionat.
Acum urmeaza sa il informez pe preemtor.
Ma puteti ajuta,va rog frumos,cu un model de notificare catre preemtor?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren, dezmembrare. buna ziua! am intalnit o problema ... vitalsmart vitalsmart Vanzare teren, dezmembrare. Buna ziua! Am intalnit o problema la achizitia unui teren. Vanzatorul are un lot de 5000mp. Pe acest teren este o casa. La OCPI ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar fara sulta Matei Nicoleta Nicoleta Matei Nicoleta Nicoleta Buna ziua! Dupa succesiune am facut partajarea succesorala voluntara , matusa a luat 16000mp, sora a luat 10500mp iar eu 500 mp . Am ramas sa fac dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)