Buna ziua,
Am un teren in Bucuresti de 300 mp si am primit o oferta din partea unui dezvoltator imobiliar in sensul asocierii: eu vin cu terenul iar dansul cu o constructie de P+2 urmand ca eu in final sa primesc un apartament cu 4 camere.
Nelamurirea mea este cum as putea minimiza riscurile ca afacerea sa nu se termine prost pentru mine , dezvoltatorul imi propune un contract de vanzare cumparare cu plata intarziata pentru ca sa poata face in nume propriu toate demersurile necesare: acord vecini, autorizatie de constructie, utilitati, etc.
Mie aceasta varianta mi se pare un pic ciudata, practic el intra in posesia terenului. Eu m-as fi gandit ca ceva de genul: la sfarsitul lucrarii cand eu intru in posesia apartamentului finisat si racordat la utilitati sa semnez si eu ca imi cedez terenul.
Mentionez ca dansul doreste sa vanda restul de apartamente.
Multumesc anticipat pentru raspuns
revin, am vorbit telefonic cu un avocat specializat in insolvente si m-a sfatuit sa trec anumite clauze in contractul de vanzare cumparare cu plata in rate:
"1. Pretul stabilit se va achita prin compensare cu un apartament compus din _ camere, hol, dependinte, etc si cota parte indiviza de __% . In cazul in care nu se achita pretul la termenul stabilit contractul va putea fi reziliat de plin drept, fara somatie , punere in intarziere sau judecata, partile fiind repuse de drept in situatia anterioara incheierii actului.
2. Pentru neindeplinirea platii pretului catre vanzator, cumparatorul este de acord sa piarda cu titlu de daune interese in favoarea vanzatorului toate investitiile efectuate pe imobil
3. Pana la plata integrala a pretului descris anterior la punctul 1. se va institui privilegiul vanzatorului atat pe teren cat si pe constructia edificata pe teren"
nu stiu daca am retinut bine ceea ce mi-a spus telefonic, eram in masina nu am putut sa imi notez, pare logic si (aproape) sigur ca imi ating scopul daca adaug aceste clauze la contractul ce vanzare cu plata in rate ?
apreciez daca mai primesc un ok si de la un moderator de pe acest forum
Suprafata utila
mixu
Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)