avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare promisiune vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare promisiune vanzare-cumparare

Buna ziua,

In calitate de cumparator, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere, intr-un inca bloc in constructie la vremea respectiva.

La semnarea promisiunii am achitat integral pretul apartamentului pentru a putea primi o reducere de 1500 euro.

Pe 28 februarie 2019 urmeaza sa expire promisiunea de vanzare-cumparare, apartamentul nu este finalizat, iar dezvoltatorul nu raspunde la telefon. In promisiune este mentionat faptul ca daca apartamentul nu va fi predat din vina vanzatorului, acesta se obliga sa restituie dublul sumei platite ca avans (in cazul meu avansul a fost pretul integral al apartamanetului).

A dori sa stiu ce se intampla daca dezvoltatorul nu raspunde la telefon pana pe data de 28 februarie 2019?

Si care ar fi pasii legali de urmat pentru a-mi recupera banii, daca cel tarziu in data de 28 februarie 2019 nu vom semna un act aditional de prelungire a promisiunii de vanzare cumparare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ema_cumparator , utilizator 14:31, 23 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii legali trebuie discutați cu un av,tb studiate clauzele contractului.Problema nu este daca o sa recuperați banii ,teoretic se poate ci practic daca aveti ce sa recuperați de la firma dezvoltatorului,daca nu e o țeapă, daca imobilul a fost finalizat,daca sunt mai multi în situația dvs.
In primul rand va multumesc pentru raspuns.

Imobilul este finalizat dar niciun apartament (din totalul de 32 de apartamente) nu este finisat, toate sunt inca "la gri".

Tin sa mentionez ca am mai cumparat acum 2 ani, un aparatment de 2 camere, de la acelasi dezvoltator, doar ca atunci am achitat apartamentul printr-un credit ipotecar, nu am platit toata suma in avans, asa cum am procedat acum.

Acum sunt mai ingrijorata decat atunci pentru ca imi este teama sa nu pierd suma de 77000 euro pe care am achitat-o in avans din cauza unui viciu de procedura din partea mea,

De aceea ma intereseaza care este termenul (zile sau saptamani) in care eu ar trebui sa iau o masura legala vis-a-vis de dezvoltator, daca in continuare nu raspunde la telefon si daca nici in al 12-lea ceas (28februarie2019 - data expirarii promisiunii) nu ma cheama sa semnam un act aditional de prelungire a promisiunii de vanzare-cumparare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune vanzare-cumparare Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, In calitate de cumparator, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere, intr-un inca bloc in constructie la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut ... Dinicica6 Dinicica6 Bună Ziua Ma poate ajuta și pe mine cineva cu un sfat, am făcut anul trecut prin aprilie o promisiune de cumpărare prin credit ptima casa pentru un ... (vezi toată discuția)