avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate Mary244

Activitate Mary244

Eu am avut in luna iulie 8 zile de concediu solicitate pentru care mi-au fost luate 12 zile . De la resurse mi-i sa spus că pentru doua zile de concediu la programul de 12 ore se calculeaza 3 zile de concediu .
Buna ziua am o intrebare daca lucrez la program de 12-24 si 12-48 in momentul in care imi iau 2 zile de concediu sa mi-i se ia de fapt 3 ? Si cum se calculeaza zilele acelea se pun si zilele de repaus sau doar cand ar trebui sa fiu la servici ?
Am doar fișa aceea de consultații care a rămas la medicul de familie cand mi-a facut reteta pentru medicamente la copil.

Cornel Vasile a scris:

Puteti obtine de la urgente o adeverinta ca ati fost prezenta ? .. pe baza acesteia se poate trece absent motivat in pontaj ... am intalnit astfel de situatii.

Păi nu am cum sa am justificare deoarece noaptea am mers cu copilul la urgente si nu am ajuns dimineata la servici am trimis mesaj șefului de schimb si l-am anunțat ce sa intamplat si dimineata următoare am fost sunata de la birouri ca sunt trecuta in absenta nemotivata deoarece nu am anuntat pe nimeni desi seful de schimb avea datoria sa anunte mai departe. Cerere de concediu nu aveam cum sa imi fac noaptea .

Dana Posta a scris:

Daca nu aveti o justificare, concediu medical, concediu de odihna da, puteti fi trecuta absenta nemotivata.

Buna ziua daca am lipsit o zi de la serviciu din motive medicale copilul a fost bolnav si am anuntat șeful de schimb mai pot fi trecută ca absenta nemotivata ?