avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua daca am lipsit o zi de la serviciu din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua daca am lipsit o zi de la serviciu din motive medicale ...

Buna ziua daca am lipsit o zi de la serviciu din motive medicale copilul a fost bolnav si am anuntat șeful de schimb mai pot fi trecută ca absenta nemotivata ?
Cel mai recent răspuns: Dana Posta , utilizator 16:05, 30 August 2022
Daca nu aveti o justificare, concediu medical, concediu de odihna da, puteti fi trecuta absenta nemotivata.
Păi nu am cum sa am justificare deoarece noaptea am mers cu copilul la urgente si nu am ajuns dimineata la servici am trimis mesaj șefului de schimb si l-am anunțat ce sa intamplat si dimineata următoare am fost sunata de la birouri ca sunt trecuta in absenta nemotivata deoarece nu am anuntat pe nimeni desi seful de schimb avea datoria sa anunte mai departe. Cerere de concediu nu aveam cum sa imi fac noaptea .

Dana Posta a scris:

Daca nu aveti o justificare, concediu medical, concediu de odihna da, puteti fi trecuta absenta nemotivata.

Puteti obtine de la urgente o adeverinta ca ati fost prezenta ? .. pe baza acesteia se poate trece absent motivat in pontaj ... am intalnit astfel de situatii.
Am doar fișa aceea de consultații care a rămas la medicul de familie cand mi-a facut reteta pentru medicamente la copil.

Cornel Vasile a scris:

Puteti obtine de la urgente o adeverinta ca ati fost prezenta ? .. pe baza acesteia se poate trece absent motivat in pontaj ... am intalnit astfel de situatii.

Medicul de familie putea si ar fi trebuit sa va elibereze concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav pentru ziua respectiva sau pentru mai multe zile. Mai ales ca ati fost la el pentru reteta. Daca s-a intamplat azi mai aveti timp sa o cereti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna si concediu medical mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca esti in concediu de odihna si te imbolnavesti si vii cu concediul medical se prelungeste concediul de odihna sau se ... (vezi toată discuția)
Cum va fi pontat salariatul ? motivare ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la situatia urmatoare: - un salariat a avut niste probleme de sanatate, a lipsit de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document ... EugenGA EugenGA Buna ziua, un angajator trebuie sa elibereze angajatului un document pe care acesta trebuie sa îl semneze, dacă vrea sa îl treacă absent nemotivat? ... (vezi toată discuția)