avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna si concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna si concediu medical

Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca esti in concediu de odihna si te imbolnavesti si vii cu concediul medical se prelungeste concediul de odihna sau se considera ca ai fost bolnav in concediu de odihna si asta este? Cum se procedeaza in acest caz? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 20:44, 7 August 2009
CO se suspenda pe perioada existentei CM.
Incapacitatea temporara de munca constituie una din cauzele suspendarii de drept a contractului individual de munca. Ca urmare, veti beneficia de zilele de concediu medical, urmand ca, ulterior, sa efectuati si zilele de concediu de odihna ramase. Insa, concediul de odihna se acorda pentru perioada efectiv lucrata. Este posibil astfel sa beneficiati ulterior de mai putine zile.
Angajatorul trebuie anuntat in timp util despre existenta concediului medical, pentru a modifica si perioda de concdeiu ramasa de de luat dupa medical. Daca nu instiintati sa ramaneti in concediu legal in continuare dupa medical, fara sa anuntati angajatorul, acesta va va considera absent nemotivat.
Eu propun sa-l instinteze cam cu 2 luni inainte........................ sa aiba timp sa calculeze si sa faca pontajul............
Avand in vedere ca legea prevede ca un conceidu medical se depune pana cel tarziu pe 5 ale lunii pentru luna anterioara nu vad de ce ar trebui sa faca efortul de a instiinta mai inainte. Nu recomand o astfel de atitudine dar "neanuntarea in timp util" nu reprezinta o abatere disciplinara, avand in vedere ca " timpul util" este cel prevazut de lege, iar existenta unui pontaj cu absente nemotivate se modifica in momentul in care se prezinta motivatia.........
Esti simpatica, adelaida_07 B-)

Dar, de ce ar fi asa condamnabil sa dea angajatul un telefon sefului sau la RU si sa anunte aceasta modificare survenita in timpul concediului de odihna :)

Nu am zis ca este neaparat abatere disciplinara, ci doar ca daca nu anunta situatia lui si decide sa singur sa isi continue restul de zile de concediu de odihna dupa terminarea medicalului, asa cum dealtfel are dreptul, seful/sefa lui nu are decat optiunea sa il ponteze nemotivat, nu?
Ori asta poate duce la declansare procedurii de cercetare disciplinara, si chiar daca nu se gaseste vreun articol in regulamentul intern care sa fi fost incalcat (poate de exemplu ROI sa prevada ca trebuie sa anunti mai repede decat termenul legal de 5 ale lunii,) de ce ar fi nevoie sa complice lucrurile cand nu este asa dificil sa dai un telefon

De ce sa isi creeze singur probleme :">
Mi se pare firesc ca relatiile de munca sa se desfasoare cu respect si buna-credinta si recomand o astfel de atitudine, adica onesta.

Alte discuții în legătură

Salariatul a anuntat la cateva zile ca este in cm anymaryh anymaryh Buna ziua, Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: in ziua de 16.11.2017, un salariat a avut o discutie contradictorie cu seful cu referire la ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)
Situatie in preaviz cu concedii medicale si absente nemotivate anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata careia i s-a inmanat notificare restructurare post in iunie 2013, a fost 7 zile la ... (vezi toată discuția)