Bunicul si Bunica mea au cumparat prin 1950 o casa. Trebuie mentionat ca au 5 copii, printre care si tatal meu care a murit.In 1980 bunicul moare, iar partea bunicului (50% din casa) a fost incredintata unuia din copii deoarece toti fratii au renuntat in favoarea unuia.
Astfel in acest moment casa este jumatate a bunicii si cealalta jumatate a matusii. Dupa moartea bunicii jumatatea ei banuiesc ca se va imparte la 5. Astfel matusa care are jumatate va avea 50%+o cincime din jumatatea bunicii. Eu si ceilalti 3 frati avem fiecare 1/5 din jumatatea bunicii.
intrebarea mea e urmatoarea !!!! Daca femeia aia care are 50%+1/5 vrea sa vanda casa, cum se procedeaza? Eu desi am doar o cincime din jumatatea bunicii nu vreau sa vand!! E posibil sa ma oblige sa vand? E posibil sa se vanda casa fara acordul meu, si sa imi dea partea in bani?
Am si eu o nelamurire.
Primesc pensie de urmas dupa ambii parinti. Pana anul asta am dus mereu adeverinte de la facultate. Trebuia normal sa trec anul3, insa am abandonat facultatea respectiva. Daca ma inscriu la alta facultate si duc adeverinta ca sunt student la alta facultate, o sa primesc in continuare pensia? Normal ca voi fi anul1 la acea facultate. nu zic astia nimic?
ma gandesc chiar sa ma inscriu la aceeasi facultate insa normal din anul1. Cum e legea in privinta asta?
Multumesc anticipat.