avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa

Bunicul si Bunica mea au cumparat prin 1950 o casa. Trebuie mentionat ca au 5 copii, printre care si tatal meu care a murit.In 1980 bunicul moare, iar partea bunicului (50% din casa) a fost incredintata unuia din copii deoarece toti fratii au renuntat in favoarea unuia.
Astfel in acest moment casa este jumatate a bunicii si cealalta jumatate a matusii. Dupa moartea bunicii jumatatea ei banuiesc ca se va imparte la 5. Astfel matusa care are jumatate va avea 50%+o cincime din jumatatea bunicii. Eu si ceilalti 3 frati avem fiecare 1/5 din jumatatea bunicii.

intrebarea mea e urmatoarea !!!! Daca femeia aia care are 50%+1/5 vrea sa vanda casa, cum se procedeaza? Eu desi am doar o cincime din jumatatea bunicii nu vreau sa vand!! E posibil sa ma oblige sa vand? E posibil sa se vanda casa fara acordul meu, si sa imi dea partea in bani?

Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2009
semedo24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 21:07, 4 Mai 2009
In conditiile in care matusa dumneavoastra va dori sa vanda, va trebui ca in primul rand sa se faca iesirea din indivizune astfel incat fiecare din proprietari / mostenitori sa stie care parte din casa o detine. Dupa iesirea din indiviziune fiecare va putea sa vanda partea sa.
In situatia in care iesirea din indiviziune nu se realizeaza, matusa dumneavoastra nu-si va putea vinde cota / partea pe care o detine deoarece aceasta nu este individualizata.
Vanzarea intregii case nu se va putea face decat cu acordul tuturor proprietarilor / mostenitorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiunea unui imobil Observatorul Observatorul Bunicu meu a decedat de curand. Bunica a cerut sa se faca succesiunea imobilului. Ea a cedat partea ei celor 2 copii, astfel ca acum dansa are 50% si copii 25% ... (vezi toată discuția)
Ieșirea din indiviziune buna ziua, am moștenit 1/2 dintr-un ... ralucav54 ralucav54 Ieșirea din indiviziune Buna ziua, Am moștenit 1/2 dintr-un apartament, iar cealaltă 1/2 fratele meu(bunica mea a lăsat testament inițial pentru ... (vezi toată discuția)