Bunicul si Bunica mea au cumparat prin 1950 o casa. Trebuie mentionat ca au 5 copii, printre care si tatal meu care a murit.In 1980 bunicul moare, iar partea bunicului (50% din casa) a fost incredintata unuia din copii deoarece toti fratii au renuntat in favoarea unuia.
Astfel in acest moment casa este jumatate a bunicii si cealalta jumatate a matusii. Dupa moartea bunicii jumatatea ei banuiesc ca se va imparte la 5. Astfel matusa care are jumatate va avea 50%+o cincime din jumatatea bunicii. Eu si ceilalti 3 frati avem fiecare 1/5 din jumatatea bunicii.
intrebarea mea e urmatoarea !!!! Daca femeia aia care are 50%+1/5 vrea sa vanda casa, cum se procedeaza? Eu desi am doar o cincime din jumatatea bunicii nu vreau sa vand!! E posibil sa ma oblige sa vand? E posibil sa se vanda casa fara acordul meu, si sa imi dea partea in bani?
In conditiile in care matusa dumneavoastra va dori sa vanda, va trebui ca in primul rand sa se faca iesirea din indivizune astfel incat fiecare din proprietari / mostenitori sa stie care parte din casa o detine. Dupa iesirea din indiviziune fiecare va putea sa vanda partea sa.
In situatia in care iesirea din indiviziune nu se realizeaza, matusa dumneavoastra nu-si va putea vinde cota / partea pe care o detine deoarece aceasta nu este individualizata.
Vanzarea intregii case nu se va putea face decat cu acordul tuturor proprietarilor / mostenitorilor.
Succesiune-bunica
LUMITM
Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)