avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea unui imobil

Bunicu meu a decedat de curand. Bunica a cerut sa se faca succesiunea imobilului. Ea a cedat partea ei celor 2 copii, astfel ca acum dansa are 50% si copii 25% fiecare din casa. Matusa vrea sa vanda in acord cu bunica acest imobil iar tatal meu nu e de acord. Au inceput cu amenintari cum ca bunica nu ii va mai da nimic din mostenirea ce i s-ar cuveni tatalui meu dupa moartea ei daca nu e de acord sa dea semnatura sa vand casa. Acum a primit un alt soi de amenintare. Ca il va da in judecata. Care sunt urmarile in acest caz? Ce ma puteti sfatui sa fac mai intelep in aceasta speta? e posibil sa o convingem pe matusa sa renunte la cei 25% din casa si tatal meu sa renunte la dreptul la mostenirea al mamei lui? Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alma10 , utilizator 02:23, 22 Iulie 2013
legea română nu permite dezmoștenirea, prevăzând existența unei rezerve testamentare.
bunica poate să doneze partea ei casă mătușii însă.
dacă vă puteți convinge mătușa sau nu, noi nu o putem știi. dar tatăl dumneavoastră nu poate renunța la moștenire până nu e pus în poziția să moștenească ceva. adică atunci când se va deschide succesiunea după bunică.
în principiu, tatăl poate fi chemat în judecată și să fie forțat să vândă partea lui de imobil (împreună cu restul) sau să accepte vânzarea celorlalte cote părți, dacă cealaltă parte dovedește că ieșirea din indiviziune nu este posibilă și că nu există nici o cale de a rămâne în indiviziune.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
gicu13, utilizator
Tata poate fi dat in judecata pentru ca refuza sa fie de acord cu vanzarea casei? Ce se poate intampla daca se ajunge in instanta?
Va multumesc frumos pentru raspuns!
O zi cat mai buna va doresc!
Din cite stiu eu,se face iesirea din indiviziune fortat,sa zicem,adica judecatorul dispune scoaterea imobilului la licitatie,dar pretul va fi mai mic comparativ cu daca ati vinde de comun acord,asteptind sa scoateti deci un pret mai bun.Si atunci fiecare coproprietar isi va lua partea de bani ce ii revine conform cotelor stabilite prin succesiune.Dupa vinzare bunica va sta unde?In locul dinsei eu nu as vinde,cred ca mai linistita e daca ramine unde e acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa semedo24 semedo24 Bunicul si Bunica mea au cumparat prin 1950 o casa. Trebuie mentionat ca au 5 copii, printre care si tatal meu care a murit.In 1980 bunicul moare, iar partea ... (vezi toată discuția)
Intrebare oana.c oana.c Buna seara, Va rog mult sa-mi raspundeti daca puteti. Am 2/4 dintr-o casa mostenita de la tatal meu. Sunt unic mostenitor. Impreuna cu tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_nineta tudor_nineta bunica decedata martie 2010 2 copii decedati in 1987 de la copii eu de la fata varu de la baiat sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)