avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica decedata martie 2010
2 copii decedati in 1987
de la copii eu de la fata
varu de la baiat
sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul de prpietate pe care la pierdut depus la monitor astept
varul a trimiso pe mama lui cu procura
intrebare
matusa nu este deacord cu pretul pe care l-am gasit pentru vanzare casa tara + 1800 mp, nici sa-mi dea jumatate mie si sa ramana ea
(mormantare. acte tot am facut eu ea nu a venit de 24 de ani la bunica nici la marmantare) ce pot sa fac
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 14:49, 27 August 2010
dezbateti succesiune prin instanta, unde cu martori puteti dovedi ca ati intretinut-o pe bunica, ati avut grija de ea, ... cereti o cota mai mare din mostenire asa si iesirea din indiviziune, in care se evalueaza cam cat valoreaza casa si cat i s-ar cuveni matusii (varului), platitii si apoi Dvs. sunteti proprietar pe tot, puteti vinde cui si la pretul si conditiile pe care le considerati de cuviinta.
Va fi mult mai scump si va dura mult in timp.
2. Faceti succesiune la notar, unde matusa trebuie sa isi plateasca partea ei de taxe de transcriere a scucesiunii, cota de 1/2 cat mosteneste varul, ca doara nu mostenim numai ce e bine si ce e de achitat nu, apoi va trebui sa plateasca impozit pe imobil, anual, dupa cota pe care o are. Si daca nicicum nu va intelegeti la vanzare, mai puteti cere iesirea din indiviziune in instanta, dar atunci ei vor avea o cota mai mare 1/2, in schimb daca s-ar face succesiune prin instanta constatandu-se ca ati intretinut-o pe bunica si ei nimic nu au facut 24 de ani, sunt sanse sa primiti Dvs. mai mult din imobil si ei mai putin.
Si faceti urgent la notar acceptarea expresa a succesiunii dupa bunica, asteptati sa treaca 6 luni, termenul expres de succesiune, sa speram ca varul nu face acceptarea expresa si apoi mergeti in instanta. Sau in procura pe are a lasat-o la mama lui scrie sa faca succesiunea in numele meu? Ca atunci aia deja e acceptare :( Dar Dvs. sa o faceti neaparat acceptarea succesiunii in termenul de 6 luni!
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
buna ziua. nu veti putea proceda la vanzarea imobilului fara a dezbate in prealabil succesiunea .
ulteriro daca veti dori imobilul in cauza se va putea vinde cu acceptul tuturor copartasilor .
intrucat exista divergente intre erezi, se reocmnda investirea instantei cu actiunea avnad ca obiect partajul succesoral si eventual si iesirea din indiviziune .
coproprietatea inseamna ca nu se poate vinde TOT bunul fara acordul tuturor proprietarilor.
In schimb daca cel care cumpara e de acord sa cumpere in cote parti, poate. Vand doar partea mea, cota de x/y, iar coproprietarul meu cu cota lui de w/y nu trebuie sa isi dea acordul, pentru ca eu instrainez doar ceea ce mi se cuvine si cumparatorul cumpara doar cota parte, nu tot, daca e de acord.
Apoi daca vrea, si i se merita, cumparatorul cotei Dvs. parti poate cere in instanta toti ceilalti pasi, iesirea din indiviziune si platirea sultei stabilite de instanta celorlalti coproprietari. Daca i se merita sa cumpere neaparat ... poate si asa.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea unui imobil Observatorul Observatorul Bunicu meu a decedat de curand. Bunica a cerut sa se faca succesiunea imobilului. Ea a cedat partea ei celor 2 copii, astfel ca acum dansa are 50% si copii 25% ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? vicar vicar Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Parintii tataului meu au o locuinta la bloc( bunicul meu a murit cu mult timp in urma,bunica de aproape 1 ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei inainte de partaj aleenamonica aleenamonica Buna ziua, as avea o intrebare dar mai intai o sa va explic situatia: parintii mei au decedat cu putin timp in urma intr-un accident de masina. Eu mai am un ... (vezi toată discuția)