avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșirea din indiviziune Buna ziua, Am moștenit 1/2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșirea din indiviziune Buna ziua, Am moștenit 1/2 dintr-un ...

Ieșirea din indiviziune

Buna ziua,

Am moștenit 1/2 dintr-un apartament, iar cealaltă 1/2 fratele meu(bunica mea a lăsat testament inițial pentru mine, însă mi-au "sărit" in cap toate rudele să renunț,inclusiv mama mea, mătușa mea (care a renunțat la partea ei ulterior renuntarii mele) a spus că mă da în judecată dacă nu renunt, pentru că să aibă parte și fratele meu, frate care s-a purtat oribil cu bunica mea). S-a făcut succesiunea după ce am renunțat eu și mătușa și avem fiecare certificat de moștenitor pe jumătate de casa (eu și fratele). Problema este că doar fratele meu locuiește acolo, eu nu beneficiez cu nimic din acel imobil. Nu este deschis către comunicare deloc, m-a blocat pe telefon, deci nu pot lua legătura cu el și se consideră singurul proprietar in acea casa. El mai deține un apartament, în totalitate doar al lui. Cum pot proceda sa îmi dea suma aferenta pentru jumătatea mea având în vedere că eu nu am niciun beneficiu, nici cheie de acolo nu mai am? De 3 ani de când a murit bunica cred că am fost maxim de 2 ori. Pot merge la notar mai întâi sau cum sa procedez?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:05, 31 Octombrie 2023
Buna ziua,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea partajarii bunului comun.

Va puteti adresa notarului public doar daca ati ajuns la un acord, in privinta partajarii.

In procesul de partaj exista posibilitatea perfectarii unei tranzactii, fara fratele dumneavoastra va dori.

Costurile sunt multe mai reduse, daca partati bunul pe cale notariala.
Când nu există comunicare rămâne calea instanței pentru un partaj judiciar. Notarul nu are cu ce să vă ajute

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea prin indiviziune CTL CTL Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns? Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)
Mostenire adri_cristian adri_cristian Tatal meu a facut un act la notar acu 10 ani...cu sora si mama sa...cum ca sora sa renunta la tot pamantul,iar tatal meu la un apartament.Iar acu vrea jumatate ... (vezi toată discuția)