avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoaterea prin indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoaterea prin indiviziune

Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns?
Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie sa fac scoaterea prin indiviziune,puteti sa imi spune-ti care sunt costurile?(cat reprezinta taxa judiciara,Comision avocat etc.)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:57, 6 Septembrie 2010
Ce fel de bunici erau proprietarii?
Parintele dvs.- copilul acelor bunici - mai traieste?
Cine figureaza in acte ca proprietar al aapartamentului?
Cand a decedat primul bunic?
Dar al doilea bunic?
Cati copii au avut bunicii?
toate raspunsurile dv. depind de natura imobilului supus partajarii, zona in care se afla, valoarea de piata, etc. raspunsul il gasiti discutind direct cu un avocat.
Bunica a fost mama tatalui meu,decedat in 1990,mai am un frate si o sora,care au renuntat la mostenire,avand renuntarile lor,am facut si succesiunea pe partea bunicii.
Actul casei este facut pe numele ambilor bunici.
Bunica a decedat in 2008,iar bunicul in 2009.
Bunicul avea o fata din alta casatorie de care nu stiu nimic, de aceea doresc sa ma adresez instantei,pentru a intra in posesia bunului.
Precizez ca fata bunicului nu a contribuit cu nimic la ajutorarea bunicilor mei,mutandu-se din localitate din 1970.
Pot cere instantei sa schimbe cota de partaj?
Acel imobil valoreaza 40-45.000 euro
D-voastra trebuie ca mai intai sa dezbateti succesiunea si se pare ca la notar nu veti putea, deci promovati o actiune in instanta in contradictoriu cu matusa d-voastra, fata bunicului; pe partea de 1/2 a bunicului sunteti doi mostenitori cu cote egale, d-voastra venind prin reprezentare, iar pe partea bunicii sunteti singurul mostenitor.
Capete de cerere:
- sa se constate calitatea de mostenitori
- sa se constate masa bunurilor succesorale
- sa se constate cotele de mostenitori ale fiecaruia
- sa se dispuna iesirea din indiviziune asupra imobilului prin atribuirea in natura catre d-voastra si obligarea tot a d-voastra la plata unei sulte catre celalalt mostenitor, matusa
avocat Cristina Popescu

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului carsteaverginica carsteaverginica buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marian_porojan marian_porojan salut am si eu o problema care nu stiu cum sa o rezolv , mai pe scurt ce trebuie sa fac sa intru in posesia unei case in care a locuit bunicul meu care a ... (vezi toată discuția)