avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoaterea prin indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoaterea prin indiviziune

Buna ziua, puteti sa ma ajutati va rog cu un raspuns?
Dupa decesul bunicilor a ramas un apartament,pentru a intra in posesia partii mele de mostenire trebuie sa fac scoaterea prin indiviziune,puteti sa imi spune-ti care sunt costurile?(cat reprezinta taxa judiciara,Comision avocat etc.)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 11:57, 6 Septembrie 2010
Daca sunteti unic mostenitor , dezbateti succesiunea si procedati la partajare adresandu-va notarului public, cel de la ultimul domiciliu al defunctului.
Daca, insa , sunt si alti coerezi si acestia refuza sa-si exprime consimtamantul, in vederea lichidarii starii de indiviziune , diferendul va fi transat numai de catre judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului.
In acest sens , taxa judiciara de timbru
va fi 6 % din valoarea actuala de circulatiei a bunurilor care alcatuiesc masa partajabila ( 3% pentru fiecare operatiune).
Insa , puteti beneficia de ajutor public judiciar . ( in conditiile in care veniturile dumneavoastre sunt reduse si sunteti in imposibilitate de a achita cheltuielile ocazionate de litigiu , justificata de inscrisuri doveditoare).

Sa aveti in vedere atribuirea daca bunul nu este comod partajabil in natura.




Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului carsteaverginica carsteaverginica buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune marian_porojan marian_porojan salut am si eu o problema care nu stiu cum sa o rezolv , mai pe scurt ce trebuie sa fac sa intru in posesia unei case in care a locuit bunicul meu care a ... (vezi toată discuția)