avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului

buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ) este valida tranzactia ? eu ca parte din dosar am recunoscut existenta acelui bun pe care partea adversa l-a introdus in masa succesorala a defunctului .
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 16:23, 26 Iulie 2014
inseamna ca defunctul avea drept la o cota, care a fost dobandita printr-o mostenire si transmisa acum succesorilor defunctului. si cota aceea intra in masa succesorala
Cota -parte indiviza, ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate poate face obiectul unei tranzactii .

Asadar, chiar daca nu este sistata starea de indiviziune prin partaj judiciar sau prin imparteala in fata notarului public, cota -parte poate fi instrainata .( cu titlu gratuit sau cu titlu oneros ).


Certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor, bunurile cuprinse in masa succesorala partajabila, precum si intinderea cotelor parti din dreptul de proprietate ce le revin comostenitorilor.

Bunul indiviz este instrainat numai cu acordul tuturor coerezilor.


doamna avocat eu am recunoscut acel pamant despre care v-am spus ca a facut obiectul tranzactiei pt ca tatal decedat a avut act de v-c asupra terenului . dar in realitate nu a fost supus nici unei succesiuni dupa moartea tatei . acum cand si fratele a decedat , sotia lui l-a trecut in masa succesorala . noi stim cota fratelui din Cf DE MOSTENITOR pt ca am dezbatut succesiunea dar pe alte bunuri si terenuri , in nici un caz pe acesta care l-am recunoscut acum in masa succesorala a fratelui . am gresit tranzactionand un teren care nu a facut obiectul nici unui partaj ? intradevar mostenitorii tatalui sant decedati eu fiind sg in viata si am acest teren in proprietate .multumesc pt rabdarea de care dati dovada .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)
Tranzactie pentru un teren pentru care nu s-a dezbatut succesiunea carsteaverginica carsteaverginica buna seara . vecina va intreaba daca tranzactia ei este legala atata timp cat pamantul care face obiectul tranzactiei se afla in posesia ei ( fiind de la tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire 48simona 48simona Buna ziua. Cum se poate obtine certificatul de succesiune in cazul divergentelor de opinie intre mostenitori? Cum se procedeaza cu instanta de judecata si ... (vezi toată discuția)