avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de calitate mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de calitate mostenitor

Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest certificat de calitate ,succesiunea nu a fost facuta deoarece exista un proces pe un alt teren. Cum pot vinde un teren si care sunt demersurile
Cel mai recent răspuns: Linel , utilizator 13:04, 2 Februarie 2015
Trebuie sa se procedeze la dezbatarea succesorala.( altminteri, bunul cuprins in masa succesorala nu poate fi instrainat).


Certificatul de calitate de mostenitor atesta doar calitatea de succesibil.( certificatul de mostenitor atesta calitatea de succesor, masa succesorala partajabila, precum si cota-parte din dreptul de proprietate detinuta de fiecare dintre coerezi ).



Asadar, daca nu exista disensiuni intre comostenitori, procedati la dezbaterea succesorala, transata pe cale notariala.

Daca survin neintelegeri, adresati-va instantei de judecata.


Pe cale judiciara, se vor stabili cotele -parti din dreptul de proprietate, masa succesorala, precum si calitatea de mostenitor.


Ulterior, bunul indiviz poate fi instrainat, catre un tert interesat.


Fiecare dintre comostenitori poate transmite cota -parte din dreptul de proprietate, fara a fi necesara sistarea starii de inviziune prin imparteala.


Bunul indiviz este instrainat numai daca exista acordul de vointa al coproprietarilor, respectandu-se regula unanimitatii, incidenta in speta.




Succes.




Pentru a ajunge la aceasta dezbatere care este procedura si ce acte sunt necesare pentru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata decedat andrei0901 andrei0901 Buna ziua In urma cu 8 luni tatal meu a decedat , avand doi copii si fiind casatorit .Am inteles ca intr-un termen de 12 luni trebuie sa ne prezentam la notar ... (vezi toată discuția)
Clarificare termen ''coproprietar'' silentk6 silentk6 Am cautat informatii in legea cu privire la vanzarea terenurilor agricole, in cele 2 link-uri de mai jos, dar nu scrie nimic de cei care detin cote indivize ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta? stategh stategh doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea ... (vezi toată discuția)