avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare- cumparare teren fara ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare- cumparare teren fara ca mostenirea sa fie dezbatuta?

doresc sa cumpar de la o doamna o suprafata de pamant . dar nu are taxa de succesiune dezbatuta si nici nu doreste,a spus ca nu castiga nimic la afacerea aceasta. mentionez ca m--ai are o sora si doi nepoti cum sa procedez. sant alte cai de a dobandi ce ma sfatuiti va multumesc
Cel mai recent răspuns: stategh , utilizator 11:01, 10 August 2014
Succesiunea dezbatuta dupa cine ? Dupa sot sau dupa parinti ? Daca terenul il are cu sotul , sora nu are nici un drept , iar daca impreuna cu sora are terenul de la parinti , atunci detine jumatate. Insa fara sa fie dezbatuta succesiunea, nu poate sa vanda pt. ca nu are caliatea de propietar.
Numai dupa ce se procedeaza dezbaterea succesorala se poate instraina bunul indiviz, cu acordul tuturor copartasilor , respetand regula unanimitatii aplicabila actelor juridice .


Bunul , in integralitatea sa, nu poate fi dobandit decat daca exista acordul de vointa al tuturor coindivizarilor sau existand o hotarare judecatoreasca in acest sens.


Comostenitorii pot pune capat starii de indiviziune , prin imparteala, transata de catre instantele de judecata.



Un bun indiviz, in materialitatea sa , nu poate fi instrainat decat cu acordul tuturor copartasilor(conform regulii unanimitatii ), altminteri, sanctiunea lipsei consimtamantului la perfectarea unui contract de vanzare-cumparare este nulitatea absoluta. ( cauza de ineficacitate care lipseste actul juridic de efectele sale).



O solutie aplicabila poate fi iesirea din indiviziune prin partaj judiciar (partajul conventional presupune intelegerea coproprietarilor ), in caz ca mostenitorii doresc sistarea starii de indiviziune si instrainarea catre un tert a dreptului de proprietate.




Cota-parte indiviza din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul coerezilor, dupa dezbaterea succesorala.







Succes.
buna ziua taxa de succesiune dezbatuta dupa parinti. sant trei frati unul a murit si au ramas doi nepoti , doi dintre frati sant de acord sa vanda dar de nepoti nu mai stiu nimic sant plecati in stainatate si au rup legatura. ce ma sfatuiti. va multumesc
buna ziua.taxa succesorala nu s-adezbatut sant trei frati doua surori si doi nepoti surorile sant de acord cu vanzarea dar cu nepotii nu se poate lua legatura sant plecat de mult afara si nu sestie nimic de ei.cum se face cu partajul judiciar, va rog ajutati-ma daca ie vreo cale legala / va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Mosteniri, succesiuni shimano shimano Buna seara, va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns... parintii mei au decedat acum 9 ani tatal si respectiv 8 ani mama, pana in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vinde o casa cu 2 mostenitori sebba1978 sebba1978 Buna ziua. In urma cu ceva timp bunica a decedat dar nu a apucat sa lase casa si terenurile unuia din cei doi copii ai sai.Acestia nu s-au inteles intre ei,au ... (vezi toată discuția)