avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri, succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri, succesiuni

Buna seara, va rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns...
parintii mei au decedat acum 9 ani tatal si respectiv 8 ani mama, pana in momentul de fata eu nu am facut succesiune la apartamentul ramas in urma lor si in care locuiesc si nici nu am certificat de mostenitor, mentionez ca nu am frati sau surori, sunt singurul mostenitor.
Acum eu as dori sa ma mut si sa vand acest apartament, intrebarea mea ar fi daca nu am facut acel certificat de mostenitor il mai pot face acum dupa asa de multi ani si sa pot face vanzarea cu el?
ma gandesc ca as iesi ceva mai ieftin decat succesiunea, (aceasta trebuind facuta dupa ambii parintii)
Poate se gaseste cineva care lucreaza la un birou notarial si imi poate spune cam la ce pret se ajunge pt un certificat de mostenitor sau chiar succesiune si poate chiar colaboram.
Va multumesc.
Fara sa faceti succesiunea nu veti putea vinde niciodata.
ca sa puteti dispunde apartament va trebui sa treaca pe numele dvs ceea ce se face doar dezbatand succesiunile dupa parintii dvs......
Numai dupa ce se procedeaza la dezbatarea succesorala bunul poate fi instrainat.

Cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara a fi facuta iesirea din indiviziune.

( fara a exista acordul de vointa al altor coindivizari ).



Dezbaterea succesorala, operatiune finalizata prin emiterea certificatului de mostenitor, care reprezinta titlu de proprietate, poate avea loc chiar daca o persoana nu este prezenta .( va exista o terta persoana, in calitate de mandatar, care sa reprezinte interesele coeredelui , conform procurii speciale ).

Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.


( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).

Succesiunea este deschisa prin moarte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mariavoicu mariavoicu suntem 3 frati in viata ,parintii au murit acum 30 de ani,eu locuesc in casa parinteasca ,la care in timp am facut numeroase modificari,am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala Christinne2013 Christinne2013 Buna ziua, Se da urmatoarea situatie. Apartament achizitionat pe parcursul casniciei, sotia decedata, o fiica. Poate fiica sa faca masa succesorala fara ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu 4 mostenitori- unul nu doreste vanzarea anaabutoaiei anaabutoaiei As dori sa stiu daca intr.-un titlu de proprietate sunt patru mostenitori : se poate vinde proprietatea daca unul din ei un vrea acest lucru si un semneaza ... (vezi toată discuția)