Se da urmatoarea situatie. Apartament achizitionat pe parcursul casniciei, sotia decedata, o fiica. Poate fiica sa faca masa succesorala fara cealalta parte, adica tatal ei?
La dezbaterea succesorala este obligatoriu sa fie prezenti toti mostenitorii legali. In lipsa acestora se poate prezenta procura speciala (daca accepta succesiunea) ori declaratie de renuntare (daca nu doreste sa ia parte la succesiune).
Dezbaterea succesorala, operatiune finalizata prin emiterea certificatului de mostenitor, care reprezinta titlu de proprietate, poate avea loc chiar daca o persoana nu este prezenta .( va exista o terta persoana, in calitate de mandatar, care sa reprezinte interesele coeredelui , conform procurii speciale ).
Instrainarea bunului indiviz, in materalitatea sa, poate fi facuta numai daca exista acordul de vointa al tuturor coproprietarilor, respectand regula unanimitatii.
( cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, prin act autentic, existand acordul de vointa al proprietarului ).
Succesiune
mariavoicu
suntem 3 frati in viata ,parintii au murit acum 30 de ani,eu locuesc in casa parinteasca ,la care in timp am facut numeroase modificari,am platit impozit pe ... (vezi toată discuția)