buna seara . vecina va intreaba daca tranzactia ei este legala atata timp cat pamantul care face obiectul tranzactiei se afla in posesia ei ( fiind de la tatal ei ) dar nu s-a dezbatut succesiunea pt acel pamant ? dansa l-a recunoscut si a facut o tranzactie cu sora ei pe acel pamant . multumim.
Tranzactie, adica vanzare? Cum a facut vanzarea daca nu s-a dezbatut succesiunea?
Aaaa ..o intelegere poate, asta se poate face, o intelegere in vederea unei vanzari ulterioare.
Ce intelegeti dvs. prin tranzactie?
Nu vanzare . S-a incheiat o tranzactie succesorala in care am recunoscut existenta unui teren al tatalui , teren pentru care nu s-a dezbatut nici o succesiune . Dupa moartea tatei am dezbatut succeiunea , dar pe terenul in cauza nu .Cotele mostenitorilor le stim din CF DE MOSTENITOR , DAR IN MASA SUCCESORALA NU SE AFLA TERENUL IN CAUZA . CU TOATE ASTA CA SA STING LITIGIUL IN CARE NE AFLAM AM RECUNOSCUT CA ACEST TEREN INTRA SI IN MASA SUCCESORALA A FRATELUI CARE TOCMAI A DECEDAT. Deci pe scurt a facut obictul tranzactiei nefiind dezbatuta succesiunea asupra terenului . este cumva ilegal ce am facut ?