avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie pentru un teren pentru care nu s-a dezbatut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie pentru un teren pentru care nu s-a dezbatut succesiunea

buna seara . vecina va intreaba daca tranzactia ei este legala atata timp cat pamantul care face obiectul tranzactiei se afla in posesia ei ( fiind de la tatal ei ) dar nu s-a dezbatut succesiunea pt acel pamant ? dansa l-a recunoscut si a facut o tranzactie cu sora ei pe acel pamant . multumim.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:07, 26 Iulie 2014
da, este legala...e vorba de vanzarea bunurilor viitoare... e o tranzactie sub conditie, dar e perfect legala
Tranzactie, adica vanzare? Cum a facut vanzarea daca nu s-a dezbatut succesiunea?
Aaaa ..o intelegere poate, asta se poate face, o intelegere in vederea unei vanzari ulterioare.
Ce intelegeti dvs. prin tranzactie?
Nu vanzare . S-a incheiat o tranzactie succesorala in care am recunoscut existenta unui teren al tatalui , teren pentru care nu s-a dezbatut nici o succesiune . Dupa moartea tatei am dezbatut succeiunea , dar pe terenul in cauza nu .Cotele mostenitorilor le stim din CF DE MOSTENITOR , DAR IN MASA SUCCESORALA NU SE AFLA TERENUL IN CAUZA . CU TOATE ASTA CA SA STING LITIGIUL IN CARE NE AFLAM AM RECUNOSCUT CA ACEST TEREN INTRA SI IN MASA SUCCESORALA A FRATELUI CARE TOCMAI A DECEDAT. Deci pe scurt a facut obictul tranzactiei nefiind dezbatuta succesiunea asupra terenului . este cumva ilegal ce am facut ?
Nu, nu poate fi ilegal ce ati facut, este o procedura acceptata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie pe un bun care nu se afla in posesia decedatului carsteaverginica carsteaverginica buna seara . daca se incheie o tranzactie care cuprinde un bun nedobandit de defunct dar caruia i se stie cota din acel bun ( CF de mostenitor al defunctului ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana pentru un teren intravilan Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, V-as ruga sa imi dati cateva sfaturi intr-o situatie neclara: in 2006, tatal meu, a vandut cu chitanta de mana un teren extravilan aprox. 3 ha. ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)