Bună seara!
Cum pot să-i determin pe cei de la apa și canal să vină să desfunde canalizarea?
Menționez că am un contract în care ei se angajează ca in timp de 4h să vină și să desfunde canalizarea.
Când îi sunăm motiveaza că nu pot interveni deoarece strada este proprietate privată.
Realitatea este alta, strada este lăsată la primărie doar partea pe care sunt cca 16 case, cealaltă jumătate nu este pentru că încă nu s-a construit nimic. Atunci când am cumpărat ni s-a arătat canalizarea și ni s-a spus că trebuie să mergem noi la apa și canal Pantelimon ca să facem contract direct pe numele nostru, Am ajuns la ei să facem contractul și am aflat că, canalizarea nu era făcută de către ei și era făcută de "dezvoltator", dar chiar și așa ne-au acceptat și ne-au făcut contract. "Dezvoltatorul" a făcut canalizarea tot cu ei dar cu o șpagă la șeful de șantier, fără acte, lucrare pe care ei nu voiau sa o recunoască.
Cum putem rezolva situația asta, să sunăm la protecția consumatorului sau să îi dăm în judecată, ce șanse avem?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Bună ziua!
Suntem 13 asociați într-un SRL, mandatul meu de administrator s-a expirat in luna ianuarie si de atunci firma nu mai are administrator iar relațiile dintre noi s-au răcit, doi dintre ei nu mai sunt în țară, s-au stabilit în străinătate și nu ii mai interesează firma. Toți vrem să închidem firma dar realistic e greu de crezut că îi vom putea aduce pe cei doi în același timp că sa semneze actele plus de asta nimeni nu vrea sa se ocupe de închidere. Hotărâri AGA sunt imposibil de făcut pentru că nu ne mai întâlnim/vorbim de mult timp așadar vreau sa ies din firma pe cale juridică. De menționat că firma nu are bunuri de împărțit și capitalul social este de 200ron sau 300ron, nici nu avem scris în statut modalitatea de a ieși din firmă.
Ce pași trebuie sa urmez că sa ies?
Mulțumesc anticipat!