avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bună ziua! Suntem 13 asociați într-un SRL, mandatul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bună ziua! Suntem 13 asociați într-un SRL, mandatul meu de ...

Bună ziua!
Suntem 13 asociați într-un SRL, mandatul meu de administrator s-a expirat in luna ianuarie si de atunci firma nu mai are administrator iar relațiile dintre noi s-au răcit, doi dintre ei nu mai sunt în țară, s-au stabilit în străinătate și nu ii mai interesează firma. Toți vrem să închidem firma dar realistic e greu de crezut că îi vom putea aduce pe cei doi în același timp că sa semneze actele plus de asta nimeni nu vrea sa se ocupe de închidere. Hotărâri AGA sunt imposibil de făcut pentru că nu ne mai întâlnim/vorbim de mult timp așadar vreau sa ies din firma pe cale juridică. De menționat că firma nu are bunuri de împărțit și capitalul social este de 200ron sau 300ron, nici nu avem scris în statut modalitatea de a ieși din firmă.
Ce pași trebuie sa urmez că sa ies?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:49, 5 Septembrie 2022
Buna ziua, puteti iesi din societate in conditiile actului constitutiv si ale Legii nr. 31 dar aveti nevoie de acordul celorlati sau va puteti adresa instantei de judecata cu o astfel de cerere insa in acest caz retragerea este posibila numai pentru motive temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut carmenrus carmenrus as dori sa stiu ce trebuie sa fac si cat costa ca sa ies dintr-o firma unde sunt administrator ?e o vorba de o firma din tg.mures si vreau neaparat sa ies din ... (vezi toată discuția)
Cum scot un administrator/asociat din firma daca nu vrea horlaci2003 horlaci2003 Firma are 3 asociati, administratorul este unul dintre asociati si in urma neantelegerilor dintre ei cei 2 asociati care nu sunt administratori vor sa-l scoate ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)