avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Activitate hamamet

Activitate hamamet

Buna ziua ,
La nivelul Asociatiei de Proprietari exista situatia unei demisii colective a intregului comitet executiv in frunte cu presedintele , fiecare membru avind motive bine intemeiate si ne mai putind activa fizic . S-a convocat Adunare Generala pentru alegerea unui nou presedinte si a unui nou comitet , dar nu au fost inregistrate candidaturi pentru inlocuirea acestora . Nu putem discuta de raminerea in functiile avute in comitet a membrilor demisionari pina la alegerea unora noi , altii decit cei actuali . Cum se poate rezolva aceasta problema ? Ce sfaturi ne puteti oferi ?
Va multumesc pentru raspunsul acordat .Pare varianta cea mai corecta atita timp cat el nu este trecut la intretinere si nici nu este inregistrat ca proprietar . Adresele nu sint in numele parintilor si nici nu servesc direct acestora .
Nu sint FIUL .
Bună seara,
La nivelul Asociatiilor de Proprietari există urmatoarea situatie :
- familie compusă din 3 persoane (2 părinți + 1 fiu major) cu domiciliul stabil din cartea de identitate la aceeași adresă, dar din care doar părinții locuiesc împreună și doar aceștia plătesc întreținerea aferentă apartamentului pentru 2 persoane ;
- cea de a 3-a persoană (fiul) locuiește la altă adresă, dar vine foarte des la apartament , în vizită la părinți.
Intrebare :
Ce drepturi are acest fiu în cadrul asociației de proprietari unde locuiesc părinții lui atîta timp cît el nu este proprietar și , mai mult , este scos de la întreținere chiar de părinții lui ?
Cum trebuie tratată această situație de către administrator și respectiv Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari vis-a-vis de toate intervențiile și solicitările acestui fiu adresate Asociației ?
Buna seara,
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi oferi un raspuns. Cum putem sa incetam colaborarea cu un membru al CE al AP, membru care nu are nici o contributie, nu participa la sedintele CE si mai este si restantier.
Va multumesc.
Buna ziua,
Multumesc utilizatorului ynocentta pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg urmatoarele:
Se cheama ca a functionat ilegal o Asociatie de Proprietari, daca nu si-a actualizat Statutul si Acordul de Asociere din 2005?

Cand se schimba Presedintele Asociatiei de Proprietari si componenta Comitetului Executiv trebuie anuntata judecatoria, sau este necesara doar inregistrarea oricarei modificari sau completari a statutului sau a acordului de asociere actualizate ?
Este necesara si depunerea Actului Constitutiv al Asociatiei de Proprietari ?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta.
In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui nou Comitet Executiv, a fost ales un presedinte al carui tata a fost proprietarul unui apartament din bloc si care a decedat.
Am aflat abia dupa alegeri ca acest nou presedinte ales in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari nu locuieste in blocul nostru, are alta adresa pe cartea de identitate, nu este membru inscris in Asociatia de Proprietari, nu are intocmit actul de succesiune pt. apartamentul tatalui sau.
Este legala, valida, alegerea lui ca presedinte ?
Poate fi considerat membru al Asociatiei de Proprietari cu drepturi depline de a vota si de a fi ales, la fel ca ceilalti proprietari ?
Poate participa la sedintele Adunarii Generale si ale Comitetului Executiv la discutii, observatii ?
Va multumesc.