Am discutat cu proprietarul si imi restituie garantia minus ce am consumat. Si a zis sa nu ma ingrijorez ca toti suntem oameni. Pare om intelegator. Acum ramane de vazut ce si cum.
In Septembrie 1 am facut un contract de chirie la o casa cu curte comuna care vreau sa-l termin devreme la Octombrie 1 pentru ca stand acolo am realizat ca e o situatie precara chiar periculoasa cu vecini galagiosi, ineducati, betivani, golani care au pus stapanire pe toata locatia si fac ce vreau si care au 3 caini rai care umbla liberi si vor sa ma muste cand intru in casa. La vizionare nu s-a parut nimic suspicio si nu mi-a s-a explicat prea bine situatia doar vecinii mai au petreceri in weekend din cand in cand. De fapt e complet haos fac ce vor cand vor si nu le pasa de nimic. Cred ca m-au chiemat sa vizionez la anumite ore cand nu era nimieni acolo. Apartamentul in sine si zona e buna dar locatia si locatari nu.
In contract stipuleaza ca incetarea contractului se face "prin denuntare unilaterala cu un preaviz de 14 zile calendaristice.
Asadar i-am trimis proprietarului un mesaj pe Whatsapp azi sept 12 unde am spus ca vreau sa termin contractul prin clauza de mai sus si el a raspus ca intelege si urmeaza sa discutam sa incheiem contractul amabil.
Intrebarea este daca termin contractul asa credeti ca pot recupera garantia sau sunt nevoit sa-i mai platesc inca 300 euro ca despagubire?
Ce scrie in contract:
"5. Incetarea contrctului se face:
- la implinirea termenului prevzaut in art 1. (1 an)
- prin acordul ambelor parti inainte de termen.
- prin denuntare unilaterala cu preaviz de 14 zile calendaristice.
- prin reziliere in caz de nerespectarea a clauzelor contractuale, fara alte formalitati si fara trecerea vreunui termen
In situatia in care orice din parti nu respecta aceste conditii va plati celeilalte parti despagubiri in valoare de 300 euro."
Ma gandesc acum ca s-ar putea sa fie o teapa sa faca bani rapizi. A cumparat o casa buna intro zona problematica. Da la chirie si invita za vizioneze cand nimeni nu e acolo sa para un loc bun. Si cand realizeaza cu ce au de a face or sa plece dar pierd banii. Oricum eu plec de acolo. Situatie foarte precara. Mai bine pierd bani decat viata.
Buna ziua. Incerc sa ma re-stabilesc in Romania din strainatate. Problema aici este birocratia. Am inteles daca imi mut domiciliul in RO inseamna sa renut la cetatenia straina. Si de asftel voi muta numai residenta facand un buletin de identitate provizorie valabil 12 ani care il voi re-inoi. Problema este ca vreau sa ma mut la Brasov dar am un unchi in Braila care ma poate lua in spatiu si un var in Bucuresti. Daca sunt luat in spatiu in BR/BUC inseamna ca nu ma pot muta in Brasov? Sau trebuie sa fac cu Fiscul? Pentru am incercat deja sa intreb pe chirias de fisc si imediat zic nu. Nici macar cont bancar nu am putut face pentru ca nu am buletin. Este o situatie dificila pentru ca pur si simplu nici un chririas nu vrea sa ma accepte. Ce sfaturi aveti pentru mine? Va multumesc.