avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Incerc sa ma restabilesc in Romania din ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Incerc sa ma restabilesc in Romania din strainatate. ...

Buna ziua. Incerc sa ma re-stabilesc in Romania din strainatate. Problema aici este birocratia. Am inteles daca imi mut domiciliul in RO inseamna sa renut la cetatenia straina. Si de asftel voi muta numai residenta facand un buletin de identitate provizorie valabil 12 ani care il voi re-inoi. Problema este ca vreau sa ma mut la Brasov dar am un unchi in Braila care ma poate lua in spatiu si un var in Bucuresti. Daca sunt luat in spatiu in BR/BUC inseamna ca nu ma pot muta in Brasov? Sau trebuie sa fac cu Fiscul? Pentru am incercat deja sa intreb pe chirias de fisc si imediat zic nu. Nici macar cont bancar nu am putut face pentru ca nu am buletin. Este o situatie dificila pentru ca pur si simplu nici un chririas nu vrea sa ma accepte. Ce sfaturi aveti pentru mine? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
larobot, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:00, 8 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In dreptul romanesc nu exista nicio obligatie de a renunta la cetateniile straine. Poate tara in care sunteti cetatean sa va retraga cetatenia straina in anumite conditii prevazute de legile straine, dar statul roman nu are nimic de spus cu privire la acest lucru.

Puteti avea sapte cetatenii si sa domiciliati in Romania.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pasaport romanesc din strainatate proces_ro proces_ro Se poate obtine pasaport romanesc din strainatate cand o persoana (adult) are doar certificat de nastere? Persoana respectiva nu poseda nici un pasaport vechi ... (vezi toată discuția)
Cass din arenda la persoanele cu domiciliul in strainatate AGrigoriu AGrigoriu Sunt cetatean roman cu domiciliul in Europa. Am cateva hectare de pamant in arenda din care mi se retine contributia de sanatate in Romania. Totusi casa de ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)