avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se poate recupera garantia daca folosesc clauza de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se poate recupera garantia daca folosesc clauza de denuntare unilaterala cu preaviz?

In Septembrie 1 am facut un contract de chirie la o casa cu curte comuna care vreau sa-l termin devreme la Octombrie 1 pentru ca stand acolo am realizat ca e o situatie precara chiar periculoasa cu vecini galagiosi, ineducati, betivani, golani care au pus stapanire pe toata locatia si fac ce vreau si care au 3 caini rai care umbla liberi si vor sa ma muste cand intru in casa. La vizionare nu s-a parut nimic suspicio si nu mi-a s-a explicat prea bine situatia doar vecinii mai au petreceri in weekend din cand in cand. De fapt e complet haos fac ce vor cand vor si nu le pasa de nimic. Cred ca m-au chiemat sa vizionez la anumite ore cand nu era nimieni acolo. Apartamentul in sine si zona e buna dar locatia si locatari nu.

In contract stipuleaza ca incetarea contractului se face "prin denuntare unilaterala cu un preaviz de 14 zile calendaristice.

Asadar i-am trimis proprietarului un mesaj pe Whatsapp azi sept 12 unde am spus ca vreau sa termin contractul prin clauza de mai sus si el a raspus ca intelege si urmeaza sa discutam sa incheiem contractul amabil.

Intrebarea este daca termin contractul asa credeti ca pot recupera garantia sau sunt nevoit sa-i mai platesc inca 300 euro ca despagubire?

Ce scrie in contract:

"5. Incetarea contrctului se face:
- la implinirea termenului prevzaut in art 1. (1 an)
- prin acordul ambelor parti inainte de termen.
- prin denuntare unilaterala cu preaviz de 14 zile calendaristice.
- prin reziliere in caz de nerespectarea a clauzelor contractuale, fara alte formalitati si fara trecerea vreunui termen

In situatia in care orice din parti nu respecta aceste conditii va plati celeilalte parti despagubiri in valoare de 300 euro."

Ma gandesc acum ca s-ar putea sa fie o teapa sa faca bani rapizi. A cumparat o casa buna intro zona problematica. Da la chirie si invita za vizioneze cand nimeni nu e acolo sa para un loc bun. Si cand realizeaza cu ce au de a face or sa plece dar pierd banii. Oricum eu plec de acolo. Situatie foarte precara. Mai bine pierd bani decat viata.
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2022
larobot, utilizator
Cel mai recent răspuns: larobot , utilizator 22:49, 12 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este condionat de strategia dv de aparare ,puteti negocia astfel incat sa nu mai fiti nevoit sa achitati suplimentar alte sume conform disp art 5 al 2
Am discutat cu proprietarul si imi restituie garantia minus ce am consumat. Si a zis sa nu ma ingrijorez ca toti suntem oameni. Pare om intelegator. Acum ramane de vazut ce si cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriaș Silv85 Silv85 Buna ziua! Am închiriat un apartament in numele surorii mele. Eu am procura, dar pe contract nu am specificat acest lucru deoarece a fost făcut la o agentie ... (vezi toată discuția)