avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate co22

Activitate co22

multumesc
buna ziua,

am program de lucru de 7 ore/zi si in luna ianuarie din cele 20 de zile lucratoare 3 sunt trecute in weekend sau sarbatori legale. nu sunt platita pentru orele de weekend si nu am nici un spor de weekend la salariu. angajatorul refuza sa imi dea liber pt cele 3 zile de 7 ore facute in weekend. consider ca nu e corect, dar as vrea sa stiu si legal cum se rezolva problema. cate zile pot lua recuperare pt 7 ore facute in weekend sau sarbatori legale si in cat timp le pot recupera. decizia de recuperare a orelor -din norma legala de lucru-efectuate in weekend apartine conducerii unei unitati-daca vrea sau nu sa dea recuperare- sau este reglementata prin lege, la fel pt orice salariat care lucreaza in weekend.

multumesc
multumesc
multumesc
daca instruirea se face pt aspecte ce tin de activitatea/pregatirea profesionala, se mai poate aplica legea 319/2006 ?
pt aceste "'instruiri cu prezenta obligatorie"', trebuie sa venim din timpul liber?
multumesc
multumesc
buna ziua,
este legal ca sedintele pentru instruirea angajatilor sa se faca in timpul liber al acestora?
se lucreaza in ture de 12/24-12/48. persoana care face instruirea are program zilnic de 8 ore.

multumesc

multumesc. sunt de acord ca e un abuz
multumesc
buna ziua,

lucrez in serviciul de ambulanta si nu sunt membru sindicat.

liderul de sindicat afirma ca zilele suplimentare de concediu de odihna pentru conditii dificile, prevazute in contractul colectiv de munca, se acorda numai membrilor de sindicat.

va da "o hotarare interna" pt a se pune in aplicare decizia de anulare a zilelor suplimentare de co pt cei care nu sunt membrii de sindicat.

e corect sau e abuz de "putere" sindicala si discriminare sindicala.? multumesc