avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate cmdalina

Activitate cmdalina

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, intrucat nu sunt sigura ca evaluarea autoturismului s-a facut corect.
Acum 2 saptamani am fost implicati intr-un accident rutier in urma caruia masina noastra a fost grav avariata, vina apratinea celuilalt sofer, pe asigurarea caruia urma sa ne reparam masina. Soc. de asigurari ne-a cerut un deviz pt repararea masinii, deviz care se ridica la 17000 lei, suma ce depaseste valoarea masinii. Dupa o saptamana de la depunerea actelor la soc. de asigurare am primit si raspunsul lor cu privire la valoarea de despagubire.
Au stabilit pt autoturism - fiat punto 2002, cu aprox. 120.000 km rulati, o durata de utilizare de 7 ani, 5 luni si 2 zile - desi in cartea tehnica a masinii data primei inmatriculari este iulie 2002 si nu 01.01.2002 cum au trecut cei de la asigurari si un grad de uzura de 75%. Dupa tabelul coeficientilor de uzura nr. 1, la 7 ani utilizare si stare satisfacatoarea, coeficientul de uzura este max. 72%. De unde au trecut ei 75%?
De asemenea ma nemultumeste faptul ca autoturismul a fost trecut la o stare de intretinere satisfacatoare, desi autoturismul a fost foarte bine intretinut, nu avea deformari ale caroseriei, barelor de protectie, motorul functiona foarte bine, tapiseria nu era rupta, singura deficienta fiind la capota, niste puncte mici ca si cum ar fi sarit scantei de la o sudura, dar nu mai mult de 1 dm insumat. Cum as putea sa ii determin, tinand cont de aceste lucruri sa imi incadreze autoturismul intr-o stare de intretinere medie?
Valoarea maxima a despagubirii stabilita de asigurator este de 2200 euro, iar valoarea epavei 700. Intrucat cu 2200 euro cat imi dau ei nu reusesc nici sa imi repar autoturismul nici sa imi iau unul second hand similar celui avut (intrucat valoarea in piata este in jur de 3500 euro) care credeti ca este cea mai buna alternativa de a-mi recupera paguba? Exista posibilitatea sa le spun celor de la asigurari sa pastreze epava si sa imi dea 2900 euro, valoarea autoturismului la data accidentului conform evaluarii lor?
Credeti ca este corecta evaluarea facuta de societatea de asigurari?
Va multumesc.
Răspuns la discuția prescriptia extinctiva
va multumesc pentru lamuriri.
in cazul in care in urma cu 2 zile deja am achitat o parte din suma datorata ce am discutat mai este valabil?
m-am exprimat gresit, cei de la banca au spus ca il vor executa silit, parintii mei fiind divortati
Pot invoca prescriptia extinctiva pentru a refuze plata unor dobanzi si penalizari percepute de banca in cazul in care pt debitul restant banca m-a contactat dupa 3 ani? Ca sa fiu mai explicitata, tatal meu a avut o descoperire de card, nu a achitat tot, a plecat din tara si dupa 3 ani banca ma contacteaza si ne ameninta cu executarea silita? Nu ar fi fost nici o problema daca ne-ar fi trimis un extras / somatie la 2-3 luni, dar dupa 3 ani ...?
Discuție ajutor
Buna ziua

Bunica mea este proprietara unui teren de aproape 3 ha, iar in vecinatatea acestui teren (la o distanta de aprox. 100m) mai avea in folosinta de multi ani (de la primarie) o suprafata de teren. In 1992, la insistentele unei persoane, i-a vandut acesteia 1500 mp din terenul pe care il avea doar in folosinta (nestiind ca de fapt nu este al ei). La semnarea contractului de vanzare-cumparare s-a facut identificarea acestei suprafete la fata locului, impreuna cu un notar, dar (profitand de batranetea si nestiinta ei) in contract a fost trecuta in parcela pe care o detinea cu acte in regula. La scurt timp noii proprietari au construit pe acea suprafata de teren o pensiune. Acum bunica a decedat si am constatat inselaciunea facuta. Cumparatorul detine acum si terenul de la primarie pe care are pensiunea si cei 1500 mp care au fost trecuti gresit in contractul de vanzare cumparare. Credeti ca se mai poate face ceva?