Pot invoca prescriptia extinctiva pentru a refuze plata unor dobanzi si penalizari percepute de banca in cazul in care pt debitul restant banca m-a contactat dupa 3 ani? Ca sa fiu mai explicitata, tatal meu a avut o descoperire de card, nu a achitat tot, a plecat din tara si dupa 3 ani banca ma contacteaza si ne ameninta cu executarea silita? Nu ar fi fost nici o problema daca ne-ar fi trimis un extras / somatie la 2-3 luni, dar dupa 3 ani ...?
Mie imi pare ca a operat prescriptia exctinciva.
Ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat pentru mai multa siguranta.Din ce spuneti nu mai pot proceda la executarea silita pt ca nu mai pot obtine hotarare judecatoreasca.
Daca ati achitat dupa implinirea termenului de prescriptie nu ar fi po problema.
Daca ati achitat in ineriorul termenului e o problema.
Trebuie calcaulat termenul de prescriptie pe baza tuturor inscrisurilor existente.
Nu va costa mult o consultanta juridica doar pt acest aspect.Altfel e greu de spus ceva care sa va lamureasca pe deplin.
Prescriptie
jamesbond12
buna seara.am o problema si as dori un sfat.nu mi am platit rata la cardul de credit, la banca timp de 2 ani si 8 luni.acum am fost sunat de banca, ... (vezi toată discuția)
Imprumut
anisiaileana
va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)