avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

buna seara.am o problema si as dori un sfat.nu mi am platit rata la cardul de credit, la banca timp de 2 ani si 8 luni.acum am fost sunat de banca, spunandu-mi ca daca nu gasesc o solutie, sa il platesc integral sau sa il platesc in rate, ma va da in judecata.creanta a fost un timp si la cei de la COFACE Romania, dar s-a intors inapoi la banca.se poate indeplini termenul de prescriptie extinctiva de 3 ani, in timpul procesului, pentru al invoca? eu stiam ca se suspenda prescriptia daca creditorul introduce o actiune in justitie, pentru a-si recupera banii si incepe sa curga un nou termen, dar as dosri sa stiu daca ar putea fi vreo portita, modalitate prin care sa scap.eu nu am putut sa platesc rata pentru ca aveam o poprire pe cont.
Cel mai recent răspuns: Flavius1984 , utilizator 21:59, 30 Noiembrie 2011
Introducerea cererii de chemare in judecata sau de executare silita intrerupe cursul prescriptiei, motiv pentru care dupa acest moment prescriptia nu mai curge. Puteti invoca exceptia prescriptiei extinctive doar daca termenul s-a implinit inainte de depunerea cererii.
In cazul de fata mai bine ajungeti cu ei la o intelegere printr-un angajament de plata pe 6 luni daca puteti cu ei.

Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca s-a prescris o datorie? Andreea_Hulea Andreea_Hulea In 2006 am facut la banca unde mi se vira salariul o descoperire de cont in valoare de 1670 lei. Tot atunci banca mi-a facut o oferta si pt un card de ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)