buna seara.am o problema si as dori un sfat.nu mi am platit rata la cardul de credit, la banca timp de 2 ani si 8 luni.acum am fost sunat de banca, spunandu-mi ca daca nu gasesc o solutie, sa il platesc integral sau sa il platesc in rate, ma va da in judecata.creanta a fost un timp si la cei de la COFACE Romania, dar s-a intors inapoi la banca.se poate indeplini termenul de prescriptie extinctiva de 3 ani, in timpul procesului, pentru al invoca? eu stiam ca se suspenda prescriptia daca creditorul introduce o actiune in justitie, pentru a-si recupera banii si incepe sa curga un nou termen, dar as dosri sa stiu daca ar putea fi vreo portita, modalitate prin care sa scap.eu nu am putut sa platesc rata pentru ca aveam o poprire pe cont.
Introducerea cererii de chemare in judecata sau de executare silita intrerupe cursul prescriptiei, motiv pentru care dupa acest moment prescriptia nu mai curge. Puteti invoca exceptia prescriptiei extinctive doar daca termenul s-a implinit inainte de depunerea cererii.
Prescriptie credit
FLORY1962
In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)