Buna ziua. Va mulțumesc pentru răspunsuri. Problema este ca deși recunoaște ca relatia noastra este toxica, ca nu ne mai înțelegem si sunt certuri zilnice, insista sa plec eu, deoarece eu cer divorțul. Cu toate cele de mai sus, imi spune ca nu am motive sa cer divorțul. Eu speram sa reusim sa mergem la notar pentru divort dar nu cred ca sunt sanse. De asta as dori sa stiu daca pot primi sulta pentru apartament, iar daca fetele vin cu mine, daca va plati și pensie alimentara. Momentan pot pleca doar in chirie într-un apartament micuț. Mulțumesc
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire. Sunt in discutii aprinse cu sotul privind divortul. El insista sa plec eu din apartamentul, proprietate comuna, la care eu inca mai am putin de platit din credit. Avem doua fete, de 15 ani, respectiv 12 ani. Eu intentionez sa plec totusi in chirie, intr-un apartament mult mai mic, cu fetele. In acest caz, eu imi pot cere dreptul la jumatate din valoarea apartamentului? Ma gandesc ca el va trebui sa plateasca pensia alimentara din moment ce fetele vor veni cu mine, dar daca fetele vor sta in mod egal la mine si la el, cum procedam? Va multumesc.
Buna ziua, am decis sa divortam dar as dori sa stiu ce se intampla daca eu plec din apartamentul proprietate comuna in chirie. Avem doua fete de 15 si 11 ani, In acest caz eu trebuie sa platesc pensia alimentara chiar daca vreau sa iau fetele cu mine? Custodia fetelor va fi comuna dar momentan dezbatem cine pleaca si cine ramane. Va multumesc.