Buna ziua, am decis sa divortam dar as dori sa stiu ce se intampla daca eu plec din apartamentul proprietate comuna in chirie. Avem doua fete de 15 si 11 ani, In acest caz eu trebuie sa platesc pensia alimentara chiar daca vreau sa iau fetele cu mine? Custodia fetelor va fi comuna dar momentan dezbatem cine pleaca si cine ramane. Va multumesc.
Ambii părinți au obligația sa asigure întreținere copiilor: părintele la care stau minorii le oferă întretinerea în natura iar celalalt parinte în bani( sau tot in natura).
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele unei cereri de divort.
Dacă minorele pleacă cu dvs nu datorați nimic.Daca Vreți ca domiciliul fetelor sa fie la dvs nu este indicat sa plecați fără ele.In rest plecați unde vreți ,când vreți mai ales ca plecati pt a divorța.
De vreme ce plecați cu fetele și le asigurați îngrijire, nu aveți vreo obligație de plată a pensiei de întreținere. Din contră, trebuie să plătească celălalt părinte, dar în faza asta nu puteți să-l obligați (plătește doar dacă vrea). Pentru a-l obliga trebuie o decizie a instanței de judecată.