avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Activitate Timeearadu

Activitate Timeearadu

Partaj banii din cont: Am vândut un apartament , căsătorită fiind cu fostul soț. Apartamentul era cumparat in timpul casatoriei prin credit bancar. La cateva luni de la vanzare, eu am introdus acțiunea de divorț din diverse motive. Banii rezultați din vânzare au rămas la el în cont. Mai am vreo șansă să primesc dreptul meu sau se presupune ca s au cheltuit în timpul căsătoriei deși eu n am beneficiat de niciun leu. Fostul soț m a mințit ca vrea sa ne mutam într un apartament mai mare, m a convins sa semnez vânzarea ca să rămână cu banii sa i cheltuie în alte scopuri. Mie mi a virat în cont fix suma pe care o aveam de achitat la banca (era pe numele meu, iar el coplatitor), iar pentru profit a dat contul lui personal. Un șarlatan, cu alte cuvinte.
Se mai poate demonstra ceva? Sau la partaj se împart doar bunurile existente? Mulțumesc mult!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Multa sanatate!
Multumesc pentru raspuns!
Apartamentul a fost cumparat impreuna, dupa casatorie din banii de nunta. Eu eram proprietar, dar el coplatitor. Cand l am vandut, el a luat toti banii. L a pus pe noul proprietar sa mi depuna in cont doar banii pt achitarea creditului si la el in cont profitul ramas. Pot sa demonstrez asta. Mai am vreo sansa in acest caz sa mi recuperez partea daca el intre timp o fi cheltuit/instrainat/ scos banii de la banca?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Trebuie sa dovediți pe baza veniturilor fiecarui soț, salariului, pe baza de fotografii, martori, contracte încheiate cu prestatorii de servicii de la care puteți solicita facturile achitate, ca dumneavoastră ați adus îmbunătatiri imobilul.

Cu privire la apartamentul vândut, dacă apartamentul a fost dobândit înainte de căsătorie, banii vi se cuvin.

Partaj: sotul are o casa trecuta pe numele lui inainte de casatorie, dar era fara imbunatatiri. In timpul casatoriei am renovat casa total. Din banii mei am cumparat materiale, centrala, mobila, obiecte sanitare etc.) insa el refuza sa ma despagubeasca. Spune ca e casa lui si n am dovezi ca am investot. Eu nu am chitante si facturi deoarece am investit in credinta fara sa ma gandesc ca vom divorta. Cum pot sa imi recuperez investitia din casa lui? Mai am vreo sansa?
In plus, am vandut un apartament recent si profitul este la el in cont. Refuza sa imparta suma cu mine. Desi eu am platit ratele lunare si era pe numele meu. Cum pot sa rezolv aceasta problema?