Am inteles.Dar dupa ce se termina succesiunea se poate ca legitim mostenitor sa atac in instanta o posibila frauda in ceea ce priveste transferul unor sume de bani din contul defunctului in cel al imputernicitului?
Ca sa fiu si mai bine inteles bunica mea decedata in timpul vietii la imputernicit pe unchiul meu vis/a/vis de contul ei bancar,din cauza mai multor probleme de sanatate.Unchiul meu a decedat si el ulterior la cateva luni dupa decesul bunicii mele.
Acum la masa succesorala sunt trei participanti dupa bunica mea:verisoara mea care este si fica unchiului meu,sora mea si cu mine.
In cazul in care se doveste ca unchiul meu si/a transferat anumite sume mai mari de bani din contul bunicii mele,in propriul cont se poate ulterior ataca in instanta acest lucru daca este cazul?(Deci dupa ce s/a incheiat succesiunea dupa bunica noastra).
Ar tine cont notarul de acest detaliu si el sa ceara documentele care au insotit operatiunile bancare pe care le/a efectuat unchiul meu?daca a fost totul legal sau nu?
Va multumesc frumos!
Cu stima Sebastian!
In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului.
In cazul in care defunctul a avut un imputernicit care este si el mostenitor,ulterior decedand si persoana imputernicita,notarul poate sa afle daca acesta a facut anumite transferuri din contul defunctului in propriul cont in mod legal?(Defunctul sau titularul contului a decedat cu cateva luni inainte de decesul imputernicitului).
(Stiu ca doar titularul poate inchide un anumit cont bancar sau persoana imputernicita prin procura notariala daca a detinut/o la momentul respectiv).
Daca notarul poate cere bancii respective toate documentele legale care au stat la baza transferului unor sume de bani din contul defunctului,in cel al imputernicitului.
Daca totul a fost facut legal.
Va multumesc,
Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici catre nepoti,daca bunicii au facut un act de vanzare/cumparare cu clauza de intretinere la unul din cei doi fi,iar acesta a decedat?
Defunctul are o fica ea poate mosteni toate bunurile mobile si imobile?sau mai exista vreo rezerva succesorala la care au dreptul copiii celuilalt fiu decedat(tatal meu)care nu a avut contract de vanzare/cumparare?
(Mentionez ca sotia unchiului meu care a avut contractul de v/c,de intretinere a decedat si ea anul acesta.Contractul de v/c a fost facut de catre bunicii mei unchiului meu inaintea casatoriei cu matusa mea).
De aceea intreb daca cumva eu si sora mea mai avem vreun drept legal succesoral in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cu stima Sebastian!