Multumesc pentru raspuns.As dori insa sa va intreb cum se poate realiza contractul de vanzare-cumparare pe o cota parte de 1/4 dintr-o casa,cat ii revine mamei mele?
Buna ziua,
Cum,sub ce forma, poate mama mea sa-mi dea cota ei parte de mostenire fara a iesi din indiviziune si fara a avea acordul celorlalti mostenitori?
Multumesc!
Certificatul de mostenitor exista.Succesiunea a fost facuta imediat dupa decesul tatalui meu(1992).
Care sunt costurile pentru iesirea din indiviziune si partaj(cu aproximatie)?Cheltuielile vor fi suportate de toti mostenitorii sau numai de cel care cere partajul?
As avea o intrebare cu privire la ce variante legale exista pentru cineva care ar dori sa la,sa dea sau sa daruiasca partea sa de mostenire altui mostenitor.
Concret, mama mea ar dori ca partea ei de mostenire din partea tatalui meu defunct sa-mi revina mie.Suntem 4 mostenitori fiecare cu 1/4 din avere iar succesiunea a avut loc imediat dupa deces, fiecare dintre mostenitori mentinandu-si dreptul la mostenire.Nu s-a facut iesire din indiviziune deocamdata.
Poate mama mea sa-mi vanda cota ei parte la mostenire?
Poate mama mea sa-mi daruiasca partea ei de avere?
Poate mama mea sa faca un testament prin care bunurile ei sa-mi revina mie dupa deces?
Care este cea mai buna si sigura metoda?