Buna ziua,
Cum,sub ce forma, poate mama mea sa-mi dea cota ei parte de mostenire fara a iesi din indiviziune si fara a avea acordul celorlalti mostenitori?
Multumesc!
Consider ca cel mai bine este un act de vanzare -cumparare. In cazul decesul mamei, mostenitorii descendenti ai acesteia pot cere reductiunea donatiei , daca s-a incalcat cotitatea disponibila.
cel mai bine ar fi un contract de intretinesere sau de renta viagera! intretinere inc azul inc are urmeaza sa va ocupati de mama Dvs., de obicei atunci vor parintii sa isi lase la un copil bunurile, cat timp sunt in viata. Se poate face si pe cota parte, cat credeti ca v-ar cuveni, dar sa nu vorbim de mostenire atata vreme cat nu a murit nimeni, nu e .... frumos.
Deocamdata e bunul mamai Dvs., poate face cu el ce vrea, daca il va mai avea cand va deceda atunci se naste abia dreptul de mostenire. Doamne fereste, se poate sa moara din mostenitori inaintea ei!
Multumesc pentru raspuns.As dori insa sa va intreb cum se poate realiza contractul de vanzare-cumparare pe o cota parte de 1/4 dintr-o casa,cat ii revine mamei mele?
Fie mama va vinde cota ei de mostenire , fie solicitati iesirea din indiviziune si apoi faceti vanzarea-cumpararea. Insa in acest din urma caz se pune problema daca bunul este partajabil sau va fi atribuit unui dintre coproprietari cu obligatia de a plati celorlalti sulta.