avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate Patru Andreea

Activitate Patru Andreea

Multumesc.Dar sa presupunem ca are autorizatie pentru punearea respectivelor pavele.Atunci ma poate obliga sa refac pavajul?
Multumesc frumos ,pentru raspuns.Ma intreseaza si daca exista vreun articol din lege care sa stipuleze acest lucru.
In urma cu 5 ani am fost nevoita sa fac niste lucraru pe troruar,respectiv sa sparg trotuarul,si in fata imobilului unui vecin.Aveam autorizatie ,totul legal.Vecinul avea puse pavele pe domeniul public ,cu sau fara autorizatie, nu stiu,.La terminarea lucrari am reparat ,cimentuit.Acum dupa atati ani ,vecinul,are pretentia sa ii pun pavelele la loc.Vorbind struct legal are acest drept?El si.a asumat un risc cand a pus acele pavele pe domeniul public,nici cei de la RAJA(sc .care se ocupa cu apa)si nici o alta societate care sparge pe domeniul public nu pune inapoi ce ai avut tu,eventual toarna beton sau asfalt.De ce as fi eu obligata sa ii pun pavele.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Ce titlu de proprietate ați dat împuternicitului?
pe terenul respectiv ,ca sa poata face actele.

s-a realizat intabularea terenului?

Nu.Incercam noi acum sa facem toate actele (cadastru si intabulare),dar ne lovim de Titlul de proprietate pe care l..am dat imputernicitului.Sa presupunem ca pana la urma fac toate actele.Terenul poate ramane in posesia mea eventual sa zicem vand altcuiva ,sau ce trebuie sa fac?

si care este problema dumneavoastra?

Vreau sa stiu ce pot face acum cu acest teren,daca actele acelea(antrecontractele daca nu au o data pana la care se terminau de finalizat )mai sunt valabile.Am inteles ca actele nedatate au o valabilitate de 3 ani.Nu stiu daca este adevarat sau nu,si daca este asa ce pot face.
Noi suntem vanzatorii

Buna ziua,

Formulați o acțiune prin care sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tine loc de contract. Banii au fost achitați integral? De ce nu s a finalizat încheierea contractului de vânzare-cumpărare?

Buna ziua ,cred ca integral.Iar pentru finalizarea contractului trebuia sa se ocupe persoana pe care noi am imputernicit.o la notar,ce s.a intamplat nu stiu.Cea ce stiu este ca nu suntem singuri in aceasta situatie.Respectivele persoane(cumparatorul si imputernicitul)in acea perioada a cumparat mai multe terenuri .Speta este identica(adica antecontract si imputernicire)adica acelasi cumparator si s.a imputernicit aceeasi persoana pentru perfectarea actelor.
Buna seara.In anul 2003 se face un antecontract de vanzare-cumparare asupra unui teren,fara a fi trecuta o data pana la care se se finalizere vanzarea.Datorita faptului ca cadastru si intabularea pe acel teren nu erau facute,prin procura notariala am delegat pe un tert sa se ocupe in numele nostru si pentru noi de toate actele necesare perfectari vanzari.Tipul avea dreputul sa semneze in numele nostru.Cumparatorul cu tipul respectiv se stiau foarte bine.In acest an 2022 ,am primit o notificare de la Anaf ca am de platit impozitul pe acel teren.Cand am fost si m.am interesat de ce ,explocatia a fost ca la ei nu exista decat acel antecontract si de fapt si de drept noi suntem proprietari.Bun...tin sa spun ca de la data din care s.a facut antecontractul noi NU am mai beneficiat de nimic de pe acel teren.La momentul actual nu stiu unde ii pot gasi pe respectivi.Intrebarea mea este ce pot face.Multumesc pentru raspunsuri.