avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In urma cu 5 ani am fost nevoita sa fac niste lucraru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In urma cu 5 ani am fost nevoita sa fac niste lucraru pe troruar,respectiv ...

In urma cu 5 ani am fost nevoita sa fac niste lucraru pe troruar,respectiv sa sparg trotuarul,si in fata imobilului unui vecin.Aveam autorizatie ,totul legal.Vecinul avea puse pavele pe domeniul public ,cu sau fara autorizatie, nu stiu,.La terminarea lucrari am reparat ,cimentuit.Acum dupa atati ani ,vecinul,are pretentia sa ii pun pavelele la loc.Vorbind struct legal are acest drept?El si.a asumat un risc cand a pus acele pavele pe domeniul public,nici cei de la RAJA(sc .care se ocupa cu apa)si nici o alta societate care sparge pe domeniul public nu pune inapoi ce ai avut tu,eventual toarna beton sau asfalt.De ce as fi eu obligata sa ii pun pavele.
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 11:26, 29 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vecinul și-a pus pavele pe domeniul public pe riscul său. În concluzie, nu vă poate obliga legal să-i puneți pavelele la loc.
Multumesc frumos ,pentru raspuns.Ma intreseaza si daca exista vreun articol din lege care sa stipuleze acest lucru.
Doamnă, pe domeniul public nicio persoană fizică nu poate construi nimic, nici să asfalteze, nici să pună pavele. Pe domeniul privat al unei localități se poate construi, însă cu autorizație de construire. Trotuarul la care ați făcut referire este domeniu public, conform Legii nr. 82/1998. Pe de altă parte, dacă o persoană fizică vrea să facă modificări trotuarului, atunci aceasta poate intra sub incidența Codului penal, care la art. 341, alin. 1 prevede: ”Efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizație de construcție eliberată în condițiile legii ori cu încălcarea condițiilor stabilite în autorizație, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
Multumesc.Dar sa presupunem ca are autorizatie pentru punearea respectivelor pavele.Atunci ma poate obliga sa refac pavajul?
Să vă arate autorizația.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata de catre proprietar a serviciilor executate pe domeniul public!? BogdanRoșu BogdanRoșu Buna ziua, mă confrunt cu următoarea situație: primăria executa lucrări de modernizare(montaj pavele și zone verzi) pe trotuarul din fata imobilului ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat la plata pavelelor montate pe trotuarul din fata casei? BogdanRoșu BogdanRoșu Buna seara, mă confrunt cu următoarea situație: primăria executa lucrări de modernizare(montaj pavele și zone verzi) pe trotuarul din fata imobilului ... (vezi toată discuția)
Cum sa protejez casa mea daca vecinul demoleaza. chiru_sorin chiru_sorin Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti intr-o zona de case. Vecinul meu din dreapta si vecinul vecinului meu au vandut catre un dezvoltator care intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)